6

О коло 10 нови строежа ще изникнат в "Младост" - толкова са забавените разрешителни за строеж в столичния район, които новият кмет е придвижил. Румен Русев стана кмет, докато Десислава Иванчева е в ареста, а днес съдът ще реши дали временно да я отстрани от длъжността й. 

Това са жилищни сгради и за обществено обслужване, посочи Русев пред "Здравей, България" по NOVA. По думите му не може да се говори за презастрояване. 

По думите на арх. Русев забавянето с издаването на преписките е около 3-4 месеца, и сега той се е заел с това хората да ги получават навреме. Самият той обаче псоочи, че в цяла България има забавяне - той има строителен бизнес и не се било случвало да получи разрешително за строеж навреме. 

Той подчерта, че изцяло подкрепя идеята, зад която стои и Иванчева – запазването на зелените площи в „Младост” и спиране на презастрояването.

„За мен Десислава Иванчева е невинна до доказване на противното. Освен това, не намирам връзка между забавените в общината преписки и ареста й. Процесът срещу нея не оказва никакво влияние на работата ми”. 

Той е категоричен, че поема най-отговорния пост в столичния район с цел да докаже, че администрацията там може да работи нормално.7

Зам.-кмет на „Младост”: Отварям си багажника преди да се кача

Адвокат Марковски: Няма доказателства срещу Иванчева

Иванчева уволнила от ареста зам.-кмета на "Младост", искат отстраняването ѝ

Арх. Русев, който беше избран от Столичния общински съвет повече от два месеца след ареста на Иванчева, каза, че е имал конфликти с нея само заради забавяне в работата.

„При постъпването си на работа имах конфликт на интереси със строителна фирма и съм заявил това в декларациите си в общината и в Сметната палата. Това беше един от мотивите неколкократно да отказвам на Иванчева да заема поста заместник-кмет. Впоследствие обаче излязох от фирмата”, каза още Русев.

Кметът на „Младост“, нейният заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, бивш кмет, бяха задържани при акция за корупция и им бяха повдигнати обвинения за подкуп. Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани с 56 хил. евро подкуп в колата ѝ. Банкнотите - 70 хил. евро, 14 хил. от които взима посредникът, са били маркирани, а по ръцете на Иванчева, според прокуратурата, са били открити следи от веществото, което показва, че тя е пипала парите. Адвокатът й Марин Марковски отрича това.

ВИЖТЕ ЗРЕЛИЩНИЯ АРЕСТ ИВАНЧЕВА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@