17

С лед обявената във Фейсбук оставка на Владимир Клисуров, който беше назначен за временно-изпълняващ длъжността кмет на „Младост”, не е ясно кой ще заеме поста, докато титулярят Десислава Иванчева е подсъдима за взимане на подкуп в особено големи размери, съобщава NOVA.

Ето кой сяда на стола на Иванчева в „Младост”

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ИВАНЧЕВА В СЪДА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Пламен Георгиев за Иванчева: Позволявали са си доста глезотии

Клисуров посочи другия заместник кмет - Румен Русев, който обаче няма одобрението на Иванчева. Сега решението е в ръцете на Столичния общински съвет.

„Не е вярно това, че съм съгласна Русев да заеме поста”, заяви Иванчева в съда.

Той коментира, че до нейния арест са работели в синхрон.

„Аз също бих я попитал след време защо постъпваш по този начин. Нямам логично обяснение за себе си”, каза Русев. „Горе има 200 преписки. Действително забавяне има, но за забавяне на преписка се носи административно наказание, не ти слагат белезниците”.

Той коментира и работата си с Иванчева, която по думите му е предявявала изисквания към инвеститорите, преди да им даде да строят.

„Идва инвеститорът и казва: „какво мога да направя, за да се задейства преписката. И г-жа Иванчева казва „Можеш да купиш пейки, защото всички пейки в района са счупени, пенсионерите искат пейки пред блоковете. Имаш площадка пред твоя блок, ми вземете я поправете тая площадка. Вие изсипахте 15 тона чакъл, 15 тона бетон и я съсипахте, ми вземете я оправете тая площадка. Това са били разговорите и аз съм присъствал и я подкрепям.”

След ареста на Иванчева, заместник-кметът Русев признава, че вече е по-внимателен.

„Отварям си багажника преди да се кача в колата. Проверявам дали е празен, така както съм го оставил, защото  колата ми седи пред блока”, казва той.

Оставката на изпълняващия длъжността кмет на „Младост” Владимир Клисуров обаче все още е само в социалната мрежа.

„За мен е твърде екзотична практиката да си подаваш оставка по Facebook. Aко той иска да напусне, да избяга от отговорност, да дезертира, той би трябвало да си подаде оставката пред човека, който го е избрал”, коментира председателят на СОС Елен Герджиков.

Кметът на „Младост“ Десислава Иванчева, нейният заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция за корупция и им бяха повдигнати обвинения за подкуп миналата седмица. Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17 април с 56 хил. евро подкуп в колата ѝ. Банкнотите - 70 хил. евро, 14 хил. от които взима посредникът, са били маркирани, а по ръцете на Иванчева, според прокуратурата, са били открити следи от веществото, което показва, че тя е пипала парите. Адвокатът ѝ Марин Марковски отрича това. Бизнесменът Александър Ваклин подаде сигнал, че му бавят уведомителните процедури за строеж. За да ги има сградите, според спецпрокуратура, Иванчева поискала 500 000 евро.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@