15

Т върде рано е да се правят каквито и да е изводи по случая в намерения мъртъв шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов. Бих казал, че в тази ситуация нещата вървят към самоубийство. Това каза в ефира на "Здравей, България” криминалистът Ботьо Ботев.

"Ако някой е решил да инсценира самоубийство, може ли да осъществи всички тези действия – да стреля с пистолет, който е в неговата ръка и да го остави в същото положение, в което трябва да се намери. Трудно е да се помисли, че подобни действия биха се извършили, но не са изключени и като теория./…/ Ако се стигне до това становище, разплитането на случая става по-лесно, защото да се направят подобни действия, това означава, че той има основание да заблуди разследващите ”, каза още той.

"Самоубийството е сложна психологична категория, когато човек е стигнал до подобни съждения и действия. Конкретно по тази ситуация има много неща, които трябва да се изясняват, както в едната, така и в другата страна”, обясни криминалистът.

Ботев заяви, че не трябва да се подценява проверката за корупционни действия в Районното управление. Според информации, дни преди изчезването на Тодор Николова, е имало разкрит служител от вътрешна сигурност, който след това се е върнал на работа. От КАТ – Казанлък обаче отрекоха да има връзка със случая.

Началникът на КАТ-Казанлък Тодор Николов бе намерен мъртъв на 14 декември. Той бе в неизвестност от 12 декември, а полицията го издирваше. Николов бе открит с огнестрелна рана в личния си автомобил, близо до отводнителен канал, излизащ от язовир "Копринка”. Мястото се намира на около 6-7 км от село Бузовград, където живеел починалият. Властите все още търсят причината за смъртта на Николов. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@