5

С указ на държавния глава Румен Радев за главен секретар на МВР е назначен бившият директор на СДВР Ивайло Иванов. Това обяви вътрешният министър Младен

Маринов по време на официална церемония в сградата на МВР, където се отбеляза и празника на Гранична полиция.

Главният секретар заяви, че за да изпълняват задълженията си служителите на министерството трябва да бъдат много добре подготвени, тренирани, да разполагат с необходимите помощни и технически средства, да се чувстват защитени и да имат самочувствие.

Иванов каза още, че е недопустимо да се нападат полицаи, визирайки случай от близките дни, когато криминално проявен нападна служител на МВР. И допълни, че винаги ще застане зад колегите си, когато изпълняват задълженията си и са свършили работата си.

По думите му трябва да се повиши капацитетът на полицаите, грижещи се за защитата и интересите на гражданите, така и доверието на обществото в тях.

Министър Маринов награди заслужили служители на Гранична полиция. Той заяви, че полицаите от дирекцията се справят много добре с поставените задачи и допълни, че към този момент външната граница на ЕС, която страната ни охранява, е една от най-сигурните и най-добре пазената.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@