1

Ч етиримата новоизбрани конституционни съдии положиха клетва, а президентът Румен Радев използва церемонията, за да коментира последните политически събития в страната.

Те са Атанас Семов (квота на президента), Красимир Влахов (квота на НС), Павлина Панова (квота на ВКС) и Надежда Джелепова (квота на ВАС).

Тържествената церемония се проведе в сградата на Конституционния съд. Председателят на КС Борис Велчев прочете текста, с който съдиите се заклеха да спазват Конституцията на Република България. След това съдиите подписаха клетвените листове.

 

Само преди няколко дни прокуратурата поиска именно Атанас Семов да бъде проверяван и защо през 2016 година срещу него е отказано да бъде образувано досъдебно производство. Президентът съзря в това решение политически мотиви.

„Не съм изненадан, че се правят опити да бъде съживена една отдавна приключила прокурорска проверка. Това ми дава основания да вярвам, че целта е политическа. Проверката е приключила 2016 година. Защо се възбужда няколко години, след като е обявена моята номинация?”, коментира президентът.

Радев наложи вето върху данъците на по-старите коли

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@