24

Б ургас бе отличен за най-добър град за живеене в България.

За 11-та поредна година Дарик попита кой е най-добрият град за живеене и сравни всички 27 областни центъра по редица критерии, съобщава Dariknews.bg.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯ СНИМКИ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ГРАДОВЕ ЗА ЖИВЕЕНЕ В СВЕТА

Това е ежегодното изследване, което цели да разбере къде съвременните българи се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот.

София е най-лошият град за живеене в ЕС

София е четвъртият най-опасен град в Европа

„Стимулира конкуренцията, кметовете, администрациите се опитват да бъдат все по-добри. Тази надпревара води до по-добри резултати това е доказан факт. Интригата, стремежът да си по-добър вади най-доброто и от политическите ръководители и от администрацията“, коментира вицепремиерът Томислав Дончев, който връчи наградата.

Показателно е, че това е четвърта награда за Бургас в категорията най-добър град за живеене в България.

„Аз затова си позволих и да кажа, че в някаква степен Бургас прави кариера в това състезание. Една кариера, която е колкото свързана с публичност и изграждане на имидж на града, толкова и свързана с начина и амбициите, които си поставяме ние и като местна власт и като град като цяло“, коментира зам.-кметът Руска Бояджиева.

Сред отличените още са и градове като Смолян - Град на знанието, Пловдив - Град на финансовата устойчивост, София - Евро град, Сливен - Зелен град и др.

Източник: Thinkstock

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@