13

В идео от пловдивското средно училище "Паисий Хилендарски" набра популярност в социалните мрежи и предизвика реакции и коментари. Кадрите показват агресивно поведение на ученик от 9 клас към учителката си по английски. Случващото се в клас е заснето от съученик на въпросното момче, което започва да скача, прегръща грубо учителката си, удря с показалката по мобилния ѝ телефон, след което рита вратата на класната стая. Реакцията му е вследствие на факта, че получава оценка 3, след като го изпитват по съответния предмет.

"Останах твърде изненадана от поведението му, когато писах тройката, а той е мислил, че ще има двойка. Не бях решила да правя доклад до директора. По-късно разбрах, че клипът е качен в интернет и социалните мрежи. Бях шокирана и от поведението на И., и от съученика му, който е заснел и разпространил видеото", коментира пред NOVA преподавателката по английски Мария Георгиева. По думите ѝ, ситуацията е преекспонирана.

Тя каза още, че не за първи път ученикът се държи по този начин, имал неконтролируемо на моменти състояние.

"В семейната среда трябва да се обърне повече внимание на това", смята тя. 

Досега момчето е сменило няколко училища.

"Проблемният ученик е в училището ни от февруари. Още от първия ден ние знаехме за неговото поведение и с него работи психолог", коментира директорът на училището Илия Къртев.

Според директора за тези няколко месеца момчето има подобрение, но явно все още не е преодоляло напълно тези свои изблици.

"И аз не мога да си обясня това изблик на радост ли е, че няма да завърши годината със слаба оценка, или нещо, което той го изживява", сподели, Къртев. По думите му, това поведение не е агресия, защото обикновено по-късно ученикът съжалява за стореното и казва, че не е знаел как да изрази радостта си.

Като непристойно обаче директорът определи поведението на учениците, които са заснели и разпространили случващото се в класната стая.

Инспекторатът в Пловдив започва проверка по случая.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@