1

Н ов автомобил често е сред първите големи и скъпи покупки на новобогаташите. Дори и основателят на Microsoft Бил Гейтс не прави изключение. Той дори за кратко е задържан през 1977 г. заради пътно нарушение. В интервю за Bloomberg Гейтс разказва повече за страстта си към бързите автомобили и високите скорости.

Първата му скъпа покупка е Porsche 911. Това е бил и първият му автомобил изобщо. Преди това е карал само коли под наем и такива на приятели. Дори е катастрофирал с Porsche-то на свой приятел, което след това е ставало само за автоморгата.

Във видеото горе вижте 10 от най-вдъхновяващите цитати на Бил Гейтс

Въпреки това страстта му към високите скорости не спира. Гейтс споделя, че на младини често е излизал нощем за автомобилни разходки с високи скорости. Това му е действало много успокояващо, изчиствал е ума си и е можел да мисли. "За щастие не се убих докато го правих", коментира Гейтс.

В друго интервю за Gizmodo той отбелязва, че един и същи полицай два пъти го е глобявал заради превишена скорост с неговото Porsche. След това е бил глобен и трети път все когато се е прибирал в новия си дом в Сиатъл.

Бил Гейтс и трите технологии, които ще спасят света

Най-богатите хора в историята на човечеството 

Гейтс има колекция от автомобили, в която доминира марката Porsche. Той е и сред малцината притежатели на класическото Porsche 959, от което са направени 337 броя. Въпреки това не пази първото си Porsche, което е продал през 90-те. Не коментира дали все още е такъв запален любител на високите скорости.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@