75

Н ай-малко петима души, включително едно дете, загинаха в резултат на експлозия в четвъртък сутринта в провинция Диарбекир.

Местни медии съобщиха, че кола-бомба е била взривена на входа на сградата, след което терористите стреляли с гранатомет.

След атентата започна престрелка с полицията, при която бяха убити най-малко 8 терористи.

Поне 36 човека, сред които както цивилни, така и полицаи, бяха ранени при взрива. Много от тях се намират в капан под развалините. Спасителните екипи търсят оцелели.

Местните власти обвиниха за терористичния акт забранената сепаратистка Кюрдска работническа партия ПКК, в населената преобладаващо с кюрди провинция.

Никоя групировка до момента не е поела отговорност за атаката. Бомбата е взривена на входа на участъка, пострадали са и съседни жилищни сгради.

Вчера МВнР препоръча българите да са с повишено внимание в големите турски градове. Отчитайки повишеното напрежение вследствие на бомбената експлозия в района на площад „Султанахмет” в туристическата част на град Истанбул, МВнР съветва пътуващите до южната ни съседка български граждани да проявяват повишено внимание, особено при престой в големи турски градове и известни туристически дестинации.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@