5

К варталът на червените фенери е един от най-разпознаваемите райони в Амстердам.

Местните власти в града обявиха, че спират организираните обиколки на квартала, цитирайки няколко свои притеснения, сред които тенденцията за използването на жриците на любовта като обект за „зяпане”.

„Не считаме това за приемливо”, обяснява заместник-кметът на града Удо Кок.

Кок е и човекът, инициирал преразглеждането на проблема.

Източник: iStock/Getty Images

Промените в туристическите обиколки в Квартала на червените фенери в Амстердам ще се отразят на всички жители и търговци в този район на града.

Неведнъж е имало оплаквания от местните за драстичното увеличаване на пешеходците и една от мерките в новите закони ще е редуциране на туристическите групи, като максималният брой души във всяка една ще бъде 20.

Туроператорите ще бъдат задължени да имат официални разрешения и разпоредби по този повод.

Източник: iStock/Getty Images

Новите правила ще влязат в сила от 1 януари 2020г., което ще даде достатъчно време на туристическите агенции да преустановят дейността си в Квартала на червените фенери.

Туроператорите са категорични, че ще направят всички необходими промени, за да бъдат предлаганите от тях услуги в съгласие със закона.

Най-популярните туристически обиколки в Амстердам за 2018г. са били в еврейския квартал Ане Франк и в Държавния музей.

Източник: iStock/Getty Images

Някои туристически компании аплодират решението на местната власт в Амстердам, защото според тях не е нормално човешкото същество да бъде възприемано като експонат.

„Искрено вярваме, че туризмът трябва да направи света по-добър, предлагайки най-доброто на туристите, докато опознават местната култура”, казва Даршика Джоунс, управител на клон на туристическа компания в Северна Америка.

„Местните хора от която и да е страна не трябва да бъдат приемани като някаква атракция. Трябва да се отнасяме по-отговорно към това”.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@