45

П резидентът на САЩ Доналд Тръмп поканил руския си колега Владимир Путин в САЩ по време на телефонен разговор между двамата и заявил, че ще се радва да види Путин в Белия дом, предаде агенция Ройтерс (Reuters), позовавайки се на информация от руското външно министерство.

Външният министър на Русия Сергей Лавров е отбеляза, че Тръмп няколко пъти се е връщал на темата за визитата по време на разговора с Путин, който се е състоял миналия месец, и сега Русия очаква Тръмп на отправи поканата официално.

Путин: Тръмп не ми е годеница, за да ме разочарова

„Той се върна на това няколко пъти по време на разговора, затова искаме нашите американски колеги да знаят, че ние не ги притискаме, но също така не искаме да сме невъзпитани и

като се има предвид, че президентът Тръмп отправи това предложение, вярваме, че ще го конкретизира“,

каза Лавров в интервю за сайта на руското външно министерство.

Посрещане на Владимир Путин в Белия дом може да разгневи критиците на Тръмп в САЩ, които обвиняват Русия във враждебни действия срещу западните държави, включително срещу САЩ.

„Просто ще обърна внимание на факта, че след този телефонен разговор Доналд Тръмп каза няколко пъти в социалната мрежа Туитър, както и в свои изказвания, че е „необходимо да се решат проблемите с Русия,

искаме да имаме добри отношения с Русия,

това е по-добре отколкото да нямаме добри отношения и само глупак може да мисли обратното“. Ние чухме и това“, добавя Лавров.

Тръмп и Путин разговаряха по телефона на 20 март.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@