5

Г ерманска медицинска сестра, който вече излежава доживотна присъда за 2 убийства, може да стане обвиняем за още 84 смъртни случая.

Това би превърнало 40-годишният Нилс Х. в най-големият убиец в историята на страната след Втората световна война.

Убийство в стил "Джак Изкормвача" шокира Хамбург

Историята на Мая, намушкана 25 пъти от сина си

Случаят на Нилс Х. доби голяма известност през последните години. Той беше обвинен, че е причинил смъртта на свои пациенти като умишлено им е инжектирал свръхдози от определени медикаменти.

Мъжът е осъден за два случая, но мащабът на възможните му престъпления се разследва от специална комисия от 2014г. насам.

През 2015г. Нилс Х. призна, че е инжектирал въпросното лекарство, причиняващо силна аритмия и опасно спадане на кръвното налягане, на 90 души.

Според сегашните данни на полицията е вероятно той да е отговорен за 84 смъртни случая. Новите обвинения ще бъдат внесени в съда догодина.

При разплитането на сагата преди 2 години властите стигнаха до извода, че мотивът на убиеца е било желанието му да печели уважение, като спасява умиращите пациенти.

Много е вероятно Нилс Х. да е започнал да прилага смъртоносната практика още през 2000г. и да е продължил през следващите няколко години.

 Към момента  полицейската комисия по случая е изследвала тленните останки на 134 души.

Работата й обаче се затруднява от факта, че много от възможните жертви на медицинската сестра са били кремирани.

"Не е възможно да се каже колко човека са убити", заяви началникът на полицията в Олденбург Йохан Куме. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@