0

Б езпрецедентен награден фонд от 30 млн. долара обещаха от студиото „Epic Games” на геймърите, които се включат в Световната купа по „Fortnite” тази година.

Играта, която се превърна в глобален феномен, към края на миналата година вече има над 200 милиона регистрирани играчи в цял свят.

Сега, за да достигнат до наградния фонд, те ще трябва да се включат в някоя от шестте онлайн квалификации, които ще се проведат от 13 април до 16 юни. Спечелилият квалификация ще получи 1 милион долара.

След приключване на квалификациите, водещите 100 играчи и водещите 50 отбора ще пътуват до Ню Йорк за финалите на Световната купа от 26 юли до 28 юли. Всеки от участниците на този етап ще получи минимум 50 000 долара. А крайният победител в индивидуалното състезание ще получи 3 милиона долара.

Въпреки че наградният фонд изглежда огромен, той е само малка част от приходите на „Epic Games”. През миналата година компанията спечели 2,4 милиарда долара. Прогнозите за тези година са за печалба от 300 млн. долара на месец.

Самата игра „Fortnite” е свободна за изтегляне и играене на компютър, таблет или телефон. Играчите обаче заплащат в онлайн магазина на приложението за усъвършенстване на героя им, оръжия и промени във външния му вид.

Всъщност част геймърите вече получават милиони, предавайки на живо игровите си сесии в платформи като „Twitch”. „Нинджа”, както се казва аватарът на водещия сред тях, е спечелил 10 милиона долара само през миналата година.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@