284

С лед КСНС чух преразкази, които не отговарят на истината. Имаше много предложения, но това, което ни се предложи, предполагам писано от Иво Христов, беше просто предизборен подарък за Корнелия Нинова. Това каза на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов след КСНС при президента с тема корупцията по високите етажи на властта след скандала с апартаментите.

Президентът настоява НС да разгледа нов закон за борба с корупцията, да създаде временна комисия, която да проучи дейността на КПКОНПИ. Пълните протоколи от проверките да станат публични.

„Нито един не си спомням да е одобрил това, което пишеше“, коментира той и допълни, че предложенията не отговарят на истината. Вътре президентът е бил с един тон, а след това е говорил различно. „Взех думата и обясних. Надявам се, че всички да са ме разбрали“, посочи Бойко Борисов. „Преразказът не ми харесва. Искам да го преразкажа от наша гледна точка“, заяви премиерът.

„Още с влизането си, Нинова даде тон с това, че се крадат по 10 млрд. на година“, посочи министър-председателят. „Попитах я откъде е взела цифрата. Помолих президента да е арбитър на финансисти, моите и нейните, да видим откъде идва цифрата“, коментира Борисов. „Дори аз не бих си позволил да кажа, че те са крали по 10 млрд. лева в техните управления“, изтъкна премиерът. „Попитах я откъде идва сметката - тя каза, че някъде в Европа се говори. Това й беше отговорът“, каза още Борисов.

Президентът взимал министри на бизнес форумите, а после обяснявал, че са корумпирани, посочи Борисов. 

"Обаче къде всъщност е заровено кучето? Да има нов закон за КОНПИ и шефът да се назначава от президента. Всъщност сега горе-долу като чух и като видях какъв предизборен подарък искаха да им направят ми стана ясно и като ги гледах как се споглеждат Корнелия Нинова и Иво Христов ми стана ясно кой ги писал всички тези работи“, посочи Борисов. Другото, което не беше споменато в изявлението на господин Радев, как външният дълг от 28% го свалихме на 18, коментира Борисов. 

Увеличение на заплатите на учителите, възнаграждения за пенсионерите, 60% ръст на заплатите, изброи Борисов. 

Нека видим недъзите в закона за КОНПИ и в парламента да си свършат работата, заяви Борисов. Проблеми има, трябва да ги решим и ще ги решим. 

За кандидатурата на Лаура Кьовеши Борисов посъветва Корнелия Нинова да се обади на социалистическата партия, която управлява Румъния и да попита защо бившият румънски прокурор бе отстранена от позицията си от румънското правителство. Тя е кандидат за първия прокурор на ЕК. 

За мигрантите Борисов каза, че само ни хвалят. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@