44

Р усия достави на Китай зенитни ракети С-400, с които да бъде окомплектован един полк. Системата за ПВО ще бъде приета на въоръжение в края на май. Вижте във видеото как изглеждат руските ракетни комплекси от този тип, разположени в Сирия.

Първоначално полковия комплект C-400 беше изпратен в Китай с три кораба през януари. Обаче един от тях попадна в силна буря в Ламанша и помощното оборудване на борда му бе повредено.

Руските ракети ще излязат „златни” на Турция

Турция си купи руски ракети, НАТО в недоумение

Ердоган ще пази двореца си с руски ракети

Поради това товарът бе върнат, за ремонт. В началото на април стана известно, че първите два кораба с основната част оборудването за ракетния полк, са пристигнали успешно в Китай.

С пристигането и на третия кораб Пекин вече разполага с напълно окомплектован откъм оръжие ракетен полк, снабден със С-400. Предаването на бойната техника от руските специалисти на китайските им колеги ще започне в края на май и ще продължи около два месеца.

За подписания договор между Москва и Пекин за доставката на С-400 стана известно през ноември 2014 г.. Китай стана първата чужда държава, поръчала ракетния комплекс и трябва да получи боекомплект за два полка.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@