1

Л овеч е един от  българските градове с голяма история и много кътчета, и забележителности.

Въпреки, че не е близо до София (на около 150 км), за един ден може да обиколите много от местата и обекти в града.

Ловеч разполага с много на брой паметници и сгради, които да привлекат вашето внимание. Винаги може да удължите престоя си, за да обхванете цялата красота на града и околностите.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ НА КРАСИВИЯ ЛОВЕЧ И ОКОЛНОСТИТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Градът е едно от най-старите населени места в България. Следите от човешка дейност датират от най-дълбока древност, за което решаваща роля играе благоприятното разположение на града между планината и равнината, както и наличието на река.

Град Трявна – възрожденското сърце, което още тупти

Откритите в ловешките пещери останки свидетелстват за активно човешко присъствие от старокаменната, новокаменната, бронзовата и желязната епоха.

Малко са сведенията за развитието на града по времето на Първата българска държава. Основно те са от разкрития средновековен некропол от X век в местността „Баш Бунар“.

Източник: Thinkstockphotos

Ловешката крепост е сред последните завладени по време на османското нашествие.

По време на Възраждането Ловеч е известен като център на Вътрешната революционна организация на Васил Левски. Ловешкият частен революционен комитет е част от структурата на Вътрешната революционна организация създадена от Васил Левски, вторият комитет на организацията. Обявен е за Привременно правителство.

В този район се намират не една или две забележителности. 

Освен много музеи, тук има зоологическа градина. Ловешкият зоопарк е в град Ловеч, в който се отглеждат животни характерни за българските земи, както и от други континенти.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА КРУШУНСКИТЕ ВОДОПАДИ

В този красив район се намира Крушунския водопад (на 34 км. от града), както и Деветашката пещера.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@