6

В документалните серии на Netflix „Хари и Меган“, херцогът и херцогинята на Съсекс повдигат завесата на кралския си живот. Докосвайки се до всичко – от ранните дни на връзката им, до интензивния медиен контрол около живота им, те споделиха някои истории, които хората знаеха - и много, които не знаеха.

Ето всички основни разкрития, които научихме от шестте епизода на документалния сериал „Хари и Мегън“.

1. Принц Хари и Меган Маркъл се „срещат“ за първи път в Instagram

Източник: Getty Images

Въпреки че преди това са говорили за първата си среща и ранните времена заедно, двойката разказа любовната си история в първи епизод, като Хари разкрива как Меган привлича вниманието му.

„Преглеждах Instagram профилът си и видях интересно видео на един от моите приятели и някой, когото не познавах.“ Отбелязвайки, че Меган е включила филтър за лице на куче за изображението, Хари добавя: „Помислих си „Кой е това?!“

Меган разкри, че неназованият приятел след това ѝ е казал, че "Принц Хаз" е питал за нея и е предложил да се срещнат. На следващия ден си разменили телефонните номера.

2. Първата целувка на принц Хари и Меган Маркъл е в Ботсвана

След като се срещат само два пъти, Хари кани Меган да се присъедини към него на посещение в Ботсвана - и е "изумен", когато тя казва "да". „За мен беше изключително важно да го споделя с Мег“, казва Хари. „Като започнем с това, че седяхме един до друг и след това напреднахме до момента с държане за ръце, и стигнахме до целувка...тогава всичко стана напълно нормално и естествено. „Трябваше да се опознаем, преди останалият свят, преди медиите да се присъединят“, добави той.

3. Принц Хари и Меган Маркъл се забавлявали за последно, преди връзката им да стане публично достояние

След като дворецът ги предупреждава, че ще се разчуе за романтиката им, Меган и Хари – заедно с братовчедка му принцеса Юджини и сегашния ѝ съпруг Джак Бруксбанк – решават да се насладят на вечерта на Хелоуин в Торонто, като за последно. Те споделят невиждани досега снимки от нощта през 2016 г., на които Меган и Хари са инкогнито с маски.

4. Меган Маркъл е "прегръщачка", която научила за "формалността" на кралското семейство, когато прегърнала Кейт Мидълтън

Източник: Getty Images

Меган разказа историята на първата си среща с бъдещата снаха Кейт Мидълтън. „Когато се запознах с принц Уилям и Кейт, те дойдоха за вечеря“, спомня си Меган. „Аз бях със скъсани дънки и боса и когато те дойдоха, аз ги прегърнах. Не осъзнавах, че това е наистина дразнещо за много британци.“ 

„Предполагам, че започнах да разбирам много бързо, че формалността отвън, е пренесена вътре“, продължи тя за многобройните правила на етикета, следвани от кралското семейство, които погрешно смята, че се спазват само публично. Меган Маркъл казва, че е научила реалността на кралския живот след тази прегръдка.

5. Първоначално кралското семейство е „впечатлено“ от Меган Маркъл, но има резерви относно нейната кариера

„Спомням си, че семейството ми я срещна за първи път и беше невероятно впечатлено. Някои от тях не знаеха как да се държат“, каза Хари, след като двойката преразказа историята за първата среща на Меган с кралица Елизабет II.

„Мисля, че бяха изненадани. Може би изненадани, че мога да си хвана толкова красива и интелигентна жена. Но фактът, че излизах с американска актриса, вероятно беше това, което помрачи преценката им повече от всичко друго в началото.“, добави той.

6. Принц Хари учи Меган Маркъл как да се справя с папараците

Източник: Getty Images

В епизод 2 от поредицата Меган и Хари разказаха за първоначалното облекчение, което са изпитали, когато са обявили връзката си публично, което бързо е последвано от кошмарен сценарий за Меган, докато я преследват из Торонто.

„Спомням си, че излизах от цветарския магазин и може би имаше около 10 души, които стояха по средата на улицата и всички те блокирайки движението, казваха: „Хей, как си Меган?“ и аз им казах: „О, благодаря. Стойте на топло, момчета“, сподели тя

На следващия ден Хари ми каза: „Не можеш да говориш с тях.“ Аз отвърнах, че просто се опитвам да бъда любезна, тъй като никога преди не съм се занимавала с това. Тогава той отвърна: "Точно така, но медиите в Обединеното кралство мислят, че ги харесваш."

Меган казва, че е била необходима смъртна заплаха, за да бъде поставена охрана пред дома ѝ, след като преди това полицията ѝ казва, че не могат да помогнат на ситуацията предвид публичния характер на връзката ѝ.

Въпреки че Хари прави изявление на 8 ноември 2016 г., в което недоволства срещу „вълната от тормоз“, с която Меган е залята в пресата, вниманието и заглавията продължават, много от които с расови нюанси.

7. Майката на Меган Маркъл, Дория Рагланд, говори за първи път

Херцогинята на Съсекс говори за това какво е да растеш като млада жена от две раси и за расистките забележки към майка ѝ Дория Рагланд. Вторият епизод включва среща с Дория, отбелязвайки първото ѝ публично интервю, откакто дъщеря ѝ се омъжи за принц Хари през 2018 г.

Виждайки негативните думи в медиите в началота, Дория казва на дъщеря си: „Това е заради расата“. Меган продължава: „По това време не мислех как расата играе роля в това. Наистина не мислех за това.“

Относно това Меган обясни: „Много е различно да си малцинство, но да не бъдеш третиран като малцинство веднага. Очевидно сега хората са много наясно с моята раса, защото я направиха такъв проблем, когато отидох в Обединеното кралство, но преди това повечето хора не се отнасяха с мен като с „черна жена“.“

8. Меган Маркъл носи неутрални нюанси в знак на уважение към други висши работещи кралски особи

Източник: Getty Images

В епизод 3 на „Хари и Меган“ херцогинята на Съсекс говори за дискретното си чувство за стил, докато живее в Обединеното кралство.„През повечето време, докато бях в Обединеното кралство, рядко носех цветно. Имаше смисъл в това“, каза тя.

„Доколкото разбрах, никога не бихте могли да носите същия цвят като Нейно Величество, ако има събитие, но също така не трябва да носите същия цвят като някой от другите по-старши членове на семейството,“ добави тя, намеквайки за Кейт Мидълтън и кралица Камила.

„Така че аз си казах: „Е, какъв е цветът, който вероятно никога няма да носят?“. "Така че носех много приглушени тонове, но това беше и за да мога просто да се слея. Не се опитвах да изпъквам“, завърши Меган.

9. Принц Хари обърна внимание на скандала с нацисткия костюм от 2005 г

Принц Хари разказа и за своя костюм за Хелоуин през 2005 г., който разбуни духовете. „Всичко, което исках да направя, беше да не се беше случвало“, каза той за това, което нарече „една от най-големите грешки в живота ми“. „Седнах и говорих с главния равин в Лондон, което ми повлия дълбоко“, спомня си той. „Отидох в Берлин и говорих с оцелял от Холокоста“.

Кралската особа също се обърна към идеята за „несъзнателно пристрастие“ в семейството си, отбелязвайки, че макар „всъщност да не е ничия вина“, това не освобождава никого от отговорност.

10. Принц Хари „блокира“ много ранни детски спомени за принцеса Даяна

„Майка ми със сигурност взе повечето от решенията си със сърцето си“, сподели принц Хари за принцеса Даяна. „А аз съм син на майка ми“. Той признава: „Всъщност нямам никакви ранни спомени за майка ми. Тъй като вътрешно съм ги блокирал“.

Но той също казва, че има спомени от камери, преследващи семейството му и сълзите на майка си. „Рядко имахме празник без някой с камера да изскочи от някой храст“, допълва Хари.

11. Децата Арчи и Лили

В по-сладък момент от епизодите, малките деца на Хари и Меган, Арчи Харисън и Лилибет Даяна, правят епизодична поява. Втори епизод от поредицата показва кадри на Хари и Арчи на балкон с изглед към басейн, докато няколко птици колибри летят около тях.

След това кадрите преминават към Хари, който чете приказка на Лилибет, докато тя седи в скута му на бял диван, заобиколена от някои от кучетата на семейството. „Това, което е най-важно за нас двамата, е да се уверим, че няма да повторим същите грешки, които може би са направили нашите родители“, казва Хари.

„Мисля, че има толкова много неща от детството на всеки, които носи със себе си в настоящето. Особено когато е имало развод в семейството.“, добави Меган.

12. Принц Хари „поема“ отговорността за отчуждението на Меган Маркъл от баща си Томас Маркъл

В третия епизод херцогът на Съсекс казва, че е "много тъжно" как съпругата му и тъстът му Томас Маркъл са прекъснали връзката. „Тя имаше баща преди това, а сега няма баща“, казва той. „И аз се чувствам виновен за това, защото ако Мег не беше с мен, тогава баща ѝ все още щеше да бъде нейният баща.“

Двойката разказа, как се твърди, че Томас е вземал пари от таблоидите за нагласени снимки малко преди сватбата им през 2018 г. Майката на Меган Дория Рагланд добави, че е "абсолютно зашеметена", че бившият ѝ съпруг "е станал част от този цирк".

13. Меган е на "спокойно място" в деня на сватбата си

Източник: Getty Images

Въпреки милионите хора по света, които наблюдаваха големия ден на двойката през май 2018 г., Меган казва, че „е била в наистина спокойно място“.

„Не знам как бях толкова спокойна“, сподели тя. „Поглеждам назад към това и се спомням, че всичко, което исках, беше мимоза, кроасан. И, това направих. Беше страхотно.“

14. Принц Хари "мрази" себе си за начина, по който реагира на мислите за самоубийство на Меган

Херцогът на Съсекс си спомня труден период, когато Меган почувствала, че иска да посегне на живота си. Бях съсипан, казва принц Хари в документалните серии.

"Знаех, че тя се бори. И двамата се борихме, но никога не съм мислил, че ще стигнем до този етап. И когато стигна дотам, се почувствах ядосан и засрамен“, продължи той.

„Не се справих особено добре с това. И това, което превзе чувствата ми, беше кралската ми роля. Бях обучен да се тревожа повече за това какво ще си помислят хората, ако не отидем на дадено събитие. Като поглеждам назад към това сега, се мразя. Това, от което тя се нуждаеше, беше много повече, отколкото можех да дам.“, добави още той.

Влюбени и очарователни - красиви снимки на Меган и Хари

15. Принц Хари каза, че от Двореца е изтекла информация за планираното преместване на двойката в Канада

Хари и Меган прекараха първия си празничен сезон като родители на сина си Арчи на семейна почивка на остров Ванкувър, Канада.

Там те обсъдиха идеята за преместване в Канада с бащата на Хари, тогавашния принц Чарлз, докато продължават да изпълняват кралските си задължения.

Чарлз помолил сина си да оформи плана в писмен вид. Принц Хари пише плана в поредица от имейли, добавяйки, че ще се откажат от титлите си на херцог и херцогиня на Съсекс, ако се наложи, „и пет дни по-късно това беше на първата страница във вестника“, казва Меган.

Хари добавя: „Стана ясно, че институцията е изнесла информация за това, че ще се преместим обратно в Канада, и това беше и ключовата част от тази история, която ме накара да разбера, че бяхме готови да се откажем от нашите титли в Съсекс."

16. Принц Хари казва, че принц Уилям му е крещял по време на срещата на върха в Сандрингам

Пет дни след като принц Хари и Меган обявяват намерението си да се оттеглят като членове на кралското семейство през януари 2020 г., Хари се срещна с кралица Елизабет, тогавашния принц Чарлз и принц Уилям в имението на монарха в Норфолк.

„Бяха ми дадени пет възможности и избрах вариант наполовина вътре, наполовина вън, тоест да имаме собствени професии, но също така да работим и в подкрепа на кралицата.“, спомня с Хари.

Въпреки това той каза, че решението му е провокирало реакция от семейството, която не е била компромисна. „Много бързо стана ясно, че това не подлежи на обсъждане или дебат“, каза Хари. „Беше ужасяващо брат ми да крещи по мен, а баща ми да казва неща, които просто не са верни, а баба ми тихо да седи и някак кротко да приема всичко това.“

17. Принц Хари вярва, че Меган е имала спонтанен аборт поради съдебното ѝ дело срещу таблоид в Обединеното кралствo

Източник: Getty Images

Адвокатът на двойката Джени Афиа казва, че е била наясно с „ударите, които е нанесло“ на Меган да предприеме съдебни действия срещу Associated Newspapers през 2020 г., след като издателят на Mail on Sunday и MailOnline отпечатва части от лично писмо, изпратено от нея до баща ѝ Томас Маркъл след сватбата ѝ с принц Хари.

Афиа добави, че Меган е била бременна, но не е била спокойна в резултат на натиска, който изпитва, докато двойката се е премествала в новия си дом в Монтесито, Калифорния.

„Първата сутрин, когато се събудихме в новия ни дом, беше и тази, в която направих спонтанен аборт“, спомня си Меган.

„Вярвам, че съпругата ми претърпя спонтанен аборт заради това, което направи Mail“, каза принц Хари.

Какво научихме от сериала "Хари и Меган"?

18. Принц Хари казва, че последното му кралско виждане със семейството „изглеждало студено“

През март 2020 г. херцогът и херцогинята на Съсекс изпълняват последните си ангажименти в Обединеното кралство и завършват с годишната служба на Британската общност в Уестминстърското абатство.

„Бяхме нервни да гледаме семейството, защото всички телевизионни камери бяха насочени към нас. Това е като да живееш в сапунена опера, в която всички останали гледат на теб като на забавление“, каза Хари.

„Чувствах се наистина отдалечен от семейството си, което беше интересно, защото за тях по-важно беше как изглежда отстрани, отколкото как се чувства“, продължи той. "И изглеждаше студено. Но също така се усещаше студено."

19. Меган иска да бъде "цветна" по време на последните кралски ангажименти

Меган и Хари за последно в ролята на членове на кралското семейство

След като доста време носи „приглушени тонове, за да се „слее“ с кралското семейство, Меган изибра смели цветове като червено, синьо и зелено за последната си седмица от ангажименти в Обединеното кралство през март 2020 г.

„Носих много цветове тази седмица“, каза тя в сериала. „Помислих си: „Е, нека просто изглеждам като дъга.“ 

„Това беше нашата възможност да излезем с гръм и трясък, ако трябва да бъда честен“, добави Хари.

20. Принц Хари си припомни, че се събира със семейството си на погребението на принц Филип

През април 2021 г., след като Хари и Меган се местят в Калифорния, неговият дядо принц Филип умира на 99-годишна възраст.

Завръщането на херцога на Съсекс в Обединеното кралство за погребението отбеляза първото му пътуване от повече от година на фона на пандемията от COVID-19.

Меган, която беше бременна с дъщеря им Лилибет Даяна, не се присъедини. За това завръщане Хари казва: „Никой от нас наистина не искаше да говори за това на погребението на дядо ми, но го направихме“, добави той за себе си, принц Уилям и тогавашния принц Чарлз.

„Трябваше да се примиря с факта, че вероятно никога няма да получим истинска отговорност или искрено извинение от семейството ми“, добави Хари. "Съпругата ми и аз продължаваме напред. Фокусирани сме върху това, което следва."

21. Тайлър Пери е кръстникът на Лили

Тайлър Пери се появи в документалните серии, за да говори за това, че двойката му е задала голям въпрос след раждането на дъщеря им Лилибет през юни 2021 г.

„Те казаха: „Ами бихме искали да бъдеш кръстник на Лили“. Аз казвам „Уау“, каза Пери. „Трябваше да отделя минута, за да го осмисля. И си помислих, „Ще бъда чест. Абсолютно ще бъда чест.“ "

22. Бионсе изпратила съобщение на Меган след интервюто на двойката с Опра

Ден след излъченото интервю на Меган и принц Хари с Опра Уинфри през март 2021 г., Меган получава неочаквано съобщение...от Бионсе. „Още не мога да повярвам, че тя знае коя съм!, допълва Мегън.

Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пожарникари спасиха две момчета от пълноводна река в Плевенско

Пожарникари спасиха две момчета от пълноводна река в Плевенско

България Преди 6 часа

За да бъдат спасени, е изградена алпийска спасителна въжена схема.

Влакова катастрофа в Буенос Айрес, десетки ранени

Влакова катастрофа в Буенос Айрес, десетки ранени

Свят Преди 6 часа

Местни телевизии излъчиха кадри, на които се вижда как двата влака са се сблъскали челно

Корабът "Руен" се прибра във Варна

Корабът "Руен" се прибра във Варна

България Преди 8 часа

Плавателният съд бе похитен от въоръжени пирати на 14 декември миналата година

САЩ отпускат на Украйна нова военна помощ

САЩ отпускат на Украйна нова военна помощ

Свят Преди 8 часа

Новият военен пакет за Украйна включва артилерия, ракети прехващачи за системите за ПВО

Почина доайенът на българския балет проф. Петър Луканов

Почина доайенът на българския балет проф. Петър Луканов

България Преди 8 часа

Поклонението е на 12 май, неделя, от 12:00 ч. във фоайето на Софийската опера и балет

В ООН подкрепиха пълно членство на Палестина

В ООН подкрепиха пълно членство на Палестина

Свят Преди 9 часа

Резолюцията получи 143 гласа „за“, 9 „против“ и 25 „въздържал се“.

Транспортираха със „Спартан” пациент от Варна до София

Транспортираха със „Спартан” пациент от Варна до София

България Преди 9 часа

Пострадалият е с химическо изгаряне и травма на таза

Автобус потъна в река в Санкт Петербург, загинали

Автобус потъна в река в Санкт Петербург, загинали

Свят Преди 10 часа

Четирима са в състояние на клинична смърт

Германци с въоръжена групировка срещу мерките за COVID-19

Германци с въоръжена групировка срещу мерките за COVID-19

Свят Преди 10 часа

Обвиняемите са участвали в паравоенни учения между февруари и май 2021 година

Украйна се готви за критичен момент във войната

Украйна се готви за критичен момент във войната

Свят Преди 11 часа

Защитата на Киев ще бъде една от най-важните задачи

Десетки деца със симптоми за хранително отравяне в Сливен

Десетки деца със симптоми за хранително отравяне в Сливен

България Преди 12 часа

Храната се приготвя на място в кухнята на детската градина

Тялото на жена е открито на железопътна линия

Тялото на жена е открито на железопътна линия

България Преди 12 часа

Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група

Две земетресения разлюляха Гърция

Две земетресения разлюляха Гърция

Свят Преди 12 часа

Няма сведения за материални щети

Борел: Страни от ЕС ще признаят Палестина

Борел: Страни от ЕС ще признаят Палестина

Свят Преди 13 часа

Израел обяви, че плановете за признаване на палестинска държава са „награда за тероризма“

След 10 години арестуваха българин за обир в Австрия

След 10 години арестуваха българин за обир в Австрия

Свят Преди 13 часа

Заподозреният е имал адресна регистрация и във Виена до 2022 г.

Vivacom стартира футболния сезон със смарт телевизори и революционно ТВ преживяване на топ цени

Vivacom стартира футболния сезон със смарт телевизори и революционно ТВ преживяване на топ цени

Технологии Преди 13 часа

Телекомът предлага страхотни смарт телевизори на цени от 9,98 лв. на месец без оскъпяване