0

А стрологията разкрива голяма част от това кои сме ние - характер, начин на живот, предпочитанията ни. Оказва се, че хороскопите могат да покажат кое е и най-подходящото цвете за нас.

Ако подберете правилното растение, вие ще бъдете по-вдъхновен и настроен творчески.

Вижте кои цветя са най-подходящи за всяка отделна зодия.

Овен

Овенът е много емоционална и огнена зодия. Обикновено тези хора са смели, самонадеяни. Често вземат прибързани решения, за които на по-късен етап може да съжаляват. Те трябва да отглеждат мушкато - това цвете създава усещане за хармония на Овена. Освен това му помага да си върне спокойствието и разсъдливостта.

Източник: Thinkstockphotos

Мушкатото има и целебни свойства - помага при главоболие, а именно проблемите с главата - болка, хронична хрема и очни оплаквания, са най-честите оплаквания на зодията. Ако някога подарявате букет на Овен, изберете червени лалета, рози или китка от теменужки, или лилии.

Телец

Земната зодия харесва естествените цветове на земята - кафяво и зелено. Подходящи цветя са именно стайните растения в тези цветове. За хората от тази зодия любовта и отдадеността на семейството са всичко и те се стремят да подредят дом, в който всичко да бъде уютно и красиво.

Телците харесват вечнозелени цветя, малки дървета, храсти или - теменужки. Букетите, които им харесват, са от лилии, незабравки и гербери.

Близнаци

Близнаците са упорити и се радват  на успехи в работата. Понеже израстването им на кариерния фронт е свързано с привличането на негативна енергия, те се нуждаят от растение, което да неутрализира отрицателните енергии.

Източник: Thinkstockphotos

У дома може да им помогне саксия с традесканция. Това вечно зелено растение с пъстри листа, цъфтящо с дребни цветове, може да неутрализира тъмните енергии и да донесе настроение на Близнаците. Ако подарявате букет на този знак, изберете карамфили, мимози или божури.

Рак

Ракът се отличава с променливото си настроение. За хората от знака е препоръчително да отглеждат растения, които ще им носят настроение. Най-подходяща за тази цел е цикламата, която със своите ярки цветове ще ги успокоява и ще ги предпазва от лоши мисли.

По принцип представителите на тази зодия ценят цветята и харесват букетите, аранжирани подходящо с ириси, нарциси, момини сълзи, камелии, орхидеи, бели рози, лилиуми и калии.

Лъв

Лъвът може да е прекрасен, силен и красив знак, но понякога е направо нетърпим. Нужен му е "Дар от боговете" - така индианците нарекли растението агаве. Според вярванията им, то притежава способността да събира негативната енергия, да тушира разногласията и да предотвратява възникването на конфликти.

Вероятно една от причините е, че векове наред нектарът от агаве е използван вместо захар, наричали го медена вода. Агавето влияе положително върху сърцето и предпазва от инфаркти. Изберете чаени и жълти рози и хризантеми за букета на Лъва.

Дева

Девата има противоречив, но мил характер, който събира в себе си мечтателност в съчетание с твърде земен практицизъм. Представителите на тази зодия имат нужда от хортензии в бяло, розово, лилаво или синьо, за да им създават усещане за хармония и да тушират вътрешните противоречия.

Подобни цветя създават повече самочувствие на притежателите си. Ако избирате букет за Дева, нека съдържа мимоза, божур, карамфил.

Везни

Везните са знак, чието настроение постоянно варира в стремеж за постигане на пълно равновесие. Затова за представителите на знака е задължително да отглеждат в дома си каланхое. Това цвете се гледа лесно, почти не изисква грижи, но цъфти много красиво и дълго.

Каланхоето, наричано още "Дървото на Гьоте", спомага за развитие на творческите способности и служи за профилактика на възпалителни заболявания. Затова в Русия го наричат "лекар". Ако купувате букет за Везни, нека е от рози, без значение от цвета.

Скорпион

Източник: Thinkstockphotos

Скорпионът се обижда лесно и е злопаметен. Неговото растение е кактусът. Смята се, че той ви предпазва от склонността да отмъстите. За да се карате по-малко с членовете на семейството си, поставете саксия с кактус в кухнята.

Дори да не вярвате в магическата му сила, повярвайте на фактите - кактусът пречиства въздуха. Ако трябва да подарите букет на представител на зодията, изберете ириси, тигрови лилии и бели гергини.

Стрелец

Източник: Thinkstockphotos

Представителите на зодия Стрелец са мили, добронамерени хора, макар да са лекомислени. За тях една добра инвестиция е покупката на бонсай. Дървото джудже, поставено в офиса или в дома, кара хората, които го отглеждат, да се замислят над сериозните неща в живота.

Неговото отглеждане е трудно, свързано е с вековна мистика и се смята, че поставено в спалнята спомага за пророчески сънища. Влияе благотворно на здравето и засилва имунитета. Ако подарявате букет на Стрелец, изберете гладиоли и хризантеми.

Козирог

Козирогът е знак, който винаги мисли за материалното си благополучие. Това определено му пречи да се отпусне през по-голямата част от живота си. За духовно освобождаване от "плена на парите" се препоръчва да отглеждат в дома си дебелец.

Това цвете има много наименования, едно от тях е Дървото на парите, заради което е подходящо за подарък на счетоводители, касиери, банкери и финансисти. Бабите ни пък го наричат "Дебела Мара". Ако избирате цветя за Козирог, купете букет от гербери и лилии.

Водолей

Водолеят е ефирен новаторски знак, който е отдаден на търсене и изучаване на околния свят. За представителите на тази зодия е препоръчително да имат в дома си едно от най-красивите стайни растения - азалията. Цветето с може би най-прекрасните цветове, обагрени от бяло, през розово и лилаво, до красиво червено, е може би единственото растение, което се смята за бариера пред депресивните състояния на вглъбените умове.

Когато в един дом съжителстват хора с несъвместими характери, трябва да си купят азалия. Ако купувате букет за Водолей, вземете рози и орхидеи.

Риби

Представителите на зодия Риби често са настроени мистериозно, преследват ги черни мисли и не се чувстват уверени в своите способности. В дома им трябва да има орхидеята, която ще ги предпазва именно от изпадането в депресия. Тя носи оптимизъм и надежда.

Орхидеята има почти магически сили, освен че човек се привързва към нея, докато я обгрижва, тя помага като истинска муза в застоя на творческата работа, и е сигурно "лекарство" срещу проблеми в личния живот. Букетът, който Рибите биха харесали, е от гладиоли, божури и зюмбюли.

Повече за зодиите вижте тук в специалната секция на Edna.bg

Във видеото вижте красиво дефиле на огромни фигури направени от цветя

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

САЩ: Новата руска офанзива няма да постигне значителни успехи

САЩ: Новата руска офанзива няма да постигне значителни успехи

Свят Преди 11 минути

Русия вероятно ще увеличи интензивността на огъня

Медведев заплаши Франция и Великобритания със „специални боеприпаси“

Медведев заплаши Франция и Великобритания със „специални боеприпаси“

Свят Преди 58 минути

Те трябва да разберат, че отговорът „няма да полети само към Киев“

САЩ отпускат на Украйна нова военна помощ

САЩ отпускат на Украйна нова военна помощ

Свят Преди 1 час

Новият военен пакет за Украйна включва артилерия, ракети прехващачи за системите за ПВО

Почина доайенът на българския балет проф. Петър Луканов

Почина доайенът на българския балет проф. Петър Луканов

България Преди 1 час

Поклонението е на 12 май, неделя, от 12:00 ч. във фоайето на Софийската опера и балет

В ООН подкрепиха пълно членство на Палестина

В ООН подкрепиха пълно членство на Палестина

Свят Преди 3 часа

Резолюцията получи 143 гласа „за“, 9 „против“ и 25 „въздържал се“.

Транспортираха със „Спартан” пациент от Варна до София

Транспортираха със „Спартан” пациент от Варна до София

България Преди 3 часа

Пострадалият е с химическо изгаряне и травма на таза

Германци с въоръжена групировка срещу мерките за COVID-19

Германци с въоръжена групировка срещу мерките за COVID-19

Свят Преди 3 часа

Обвиняемите са участвали в паравоенни учения между февруари и май 2021 година

Десетки деца със симптоми за хранително отравяне в Сливен

Десетки деца със симптоми за хранително отравяне в Сливен

България Преди 5 часа

Храната се приготвя на място в кухнята на детската градина

Тялото на жена е открито на железопътна линия

Тялото на жена е открито на железопътна линия

България Преди 5 часа

Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група

Две земетресения разлюляха Гърция

Две земетресения разлюляха Гърция

Свят Преди 5 часа

Няма сведения за материални щети

Борел: Страни от ЕС ще признаят Палестина

Борел: Страни от ЕС ще признаят Палестина

Свят Преди 6 часа

Израел обяви, че плановете за признаване на палестинска държава са „награда за тероризма“

След 10 години арестуваха българин за обир в Австрия

След 10 години арестуваха българин за обир в Австрия

Свят Преди 6 часа

Заподозреният е имал адресна регистрация и във Виена до 2022 г.

Vivacom стартира футболния сезон със смарт телевизори и революционно ТВ преживяване на топ цени

Vivacom стартира футболния сезон със смарт телевизори и революционно ТВ преживяване на топ цени

Технологии Преди 6 часа

Телекомът предлага страхотни смарт телевизори на цени от 9,98 лв. на месец без оскъпяване

Задържаха мъж, намушкал човек в гърдите на Гергьовден

Задържаха мъж, намушкал човек в гърдите на Гергьовден

България Преди 7 часа

Той оставил жертвата да лежи на земята и си тръгнал

Huawei Watch 4 Pro Space Edition побира Вселената

Huawei Watch 4 Pro Space Edition побира Вселената

Технологии Преди 7 часа

Специалната версия на умния часовник е направена за ценителите

Трансплантация

С половин присадено лице и трансплантирано око: Да промениш законите на хирургията

Свят Преди 8 часа

Едва ли сте чували името "Арън Джеймс", но е възможно трудно да го забравите скоро