0

Ж ивотът често пъти е несправедлив - може да ти даде това, което искаш, но цената, която трябва да платиш е по-голяма дори и от мечтата ти.

Мария Калас и Виктория Глас са две жени, надарени с глас и талант, но изживели живота си нещастно.

Едната (Калас) жертва успешна кариера в името на огромната си любов към мъж, който я зарязва заради друга, и накрая тя умира в самота.

Глас жертва щастието и дори разкошния си глас в името на славата, която така и не получава.

Много хора са чували името на оперната прима с гръцки произход Мария Калас, но неколцина са чували бегло за Виктория Глас - нейната дубльорка; жената, останала в сянка завинаги.

Яна Маринова като Виктория в спектакъла "Глас"
Яна Маринова като Виктория в спектакъла "Глас" Източник: Facebook/Yana Marinova | Яна Маринова

"Образът на Глас много засяга съвременната жена. Много често мечтаем за някакъв живот, който ни ограбва, защото не може да бъде точно такъв, какъвто си го представяме. Така пропускаме страхотни моменти, в които можем да бъдем щастливи, обичани, успешни".

Така актрисата Яна Маринова описва Виктория, в чийто образ се превъплъщава в моноспектакъла "Глас" с автор Елена Алексиева и по режисурата на Лъчезара Паскалева.

Виктория се съсипва от терзания заради това, че не може да има известността на Мария Калас и да бъде световно призната оперна певица. Един ден тя се събужда и осъзнава, че животът ѝ е провал. Живот, прекаран в сянката на великата оперна певица, докато цялото ѝ съществуване остава голяма тайна. Никой, дори самата Калас, не е трябвало да разбира за нея и да чува гласа ѝ.

20 нещастни години и огромен талант, останал скрит от света в името на изкуството.

Същото това изкуство, което отнема шанса на Глас за щастлив живот.

"Аз съм доста амбициозна, перфекционист и понякога забравям, че по-важното е да се забавляваш. С моноспектакъла открих колко е хубаво, когато пуснеш нещата, които не стават и не можеш да контролираш, да се случат на някой друг. Тогава пред теб се отварят други врати и възможности", споделя Яна, която се превъплъщава в неуспялата оперна певица.

Ролята на Виктория Глас дава на актрисата точно тази възможност - да се освободи от страховете си за това какво мислят другите и да остави настрана чуждите изисквания и желания.

Яна Маринова като Виктория в спектакъла "Глас"
Яна Маринова като Виктория в спектакъла "Глас" Източник: Facebook/Yana Marinova | Яна Маринова

Яна Маринова блестящо обединява драма, сатира, сълзи и смях, тъга и ирония, за да покаже на публиката каква е била Виктория Глас и колко важно е човек да цени това, което има, вместо постоянно да се опитва да бъде някой друг.

Освен на театралната сцена с моноспектакъла "Глас" на 27 октомври (петък) в Нов театър НДК, Яна Маринова изгрява и на големия екран с филма си "Привличане".

"Привличане", подобно на "Глас" носи посланието, че няма нищо лошо в това човек да преследва собствените си мечти и желания, без да се съобразява с предразсъдъци и чуждо мнение - проблем, който засега както младите, така и 40-годишните.

"Това е една романтична комедия, която е предназначена основно да забавлява зрителя. Големият виновник, сърце на този проект е режисьорът Мартин Макариев, за което много му благодаря", разказва Яна за новия си филм.

В лентата участват известните актьори Луиза Григорова, Александър Сано, Койна Русева, Радина Боршош и Башар Рахал.

"Привличане" се реализира с подкрепата на Нова Броудкастинг Груп и ще се разпространява в кината от "Лента" през февруари 2018 г. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@