1

Б иблията разказва историята за ангела, който иска да бъде равен на създателя си и така завинаги изпада от рая.

Такъв е случаят и с големите японски ангели от групата "Big Angel", които пеят, че са паднали от небесата. Но приликата с класическата история приключва тук. Тези момичета напускат небесата, защото... са напълнели.

"Ще ядем, ще пием, ще бъдем щастливи... ще се върнем в рая, когато отслабнем", пеят момичетата от бандата. 

И по всичко личи, че нямат никакво намерение скоро да се завръщат там; най-вече, защото това не е тяхната пазарна ниша. 

ВИЖТЕ "ПАДНАЛИТЕ" ГОЛЕМИ АНГЕЛИ, КОИТО ИСКАТ ДА ПРОМЕНЯТ ПОП КУЛТУРАТА В ЯПОНИЯ

Големите ангели на японската поп музика

Всичко започва през 2014 година, когато е формирана първата J-Pop плюс сайз група - "Маршмелоу Гърлс". 

Стандартите в музикалната индустрия в Япония, също както и в Корея са жестоки. Продуцентите контролират всичко: от това кои песни ще пее даден изпълнител, през това с кого ще излиза, до това колко има право да тежи. 

Натискът, който се оказва на артистите, особено на момичетата, е огромен. Някои от тях споделят, че ядат една краставица или яйце на ден, за да могат да се "напъхат" в килограмите, които са поставени като норма. 

Тежкият режим води дори до вълна самоубийства сред младите изпълнители. 

Те постъпват в "училищата за звезди" още в тийнейджърска възраст, като получават уроци по пеене, солфеж, танци... Но безплатно е сиренето само в капана.

Ако продуцентската фирма прецени, че даден изпълнител е перспективен и го изкара на сцена - прибира целия му хонорар. С години, докато си върне сумата, инвестирана в него. 

На пазара обаче има една незаета ниша - тази на пълничките тийнейджъри, които не се чувстват добре в телата си и също имат нужда от своите идоли. Така се ражда цяла вълна от група с пълнички момичета, които трябва да задоволят глада за разнообразие на поп сцената.

Групата "Big Angel" се опитва да заеме своето място в света на азиатските поп-звезди.

Първоначално следват изпитаната формула на "Спайс Гърлс" за 5 момичета. 

Към момента обаче момичетата от групата са 3 - Охаши Мичико, Тадери Ерипио и Юникорн Чан

Ето и тяхното послание, че те не се срамуват от извивките си:

Всяко едно от момичетата има отделен канал в социалните мрежи, може би защото някоя от тях ще се превърне в Ашли Греъм на азиатския поп.

Каква е целта: наистина да променят индустрията, или по-скоро да задоволят апетита й за още един начин, по който месомелачката на шоу-бизнеса да работи?

Самите "големи ангели" споделят за битката си с килограмите, която са имали. Може би най-доброто, което ще излезе от тях далеч не е в музикален план, а би могло да помогне на много японски тийнейджъри, които се борят с анорексията и булимията. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@