З а да запазите хляба свеж и вкусен, е нужно да го защитите от контакта с въздуха, пишат от Edna.bg.
Не го прибирайте в найлонова торбичка. Направите ли го, влагата от вътрешността на хляба ще премине в коричката и тя ще омекне, докато вътрешността ще се втвърди.
В ГАЛЕРИЯТА НАУЧЕТЕ ОЩЕ НАЧИНИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ХЛЯБ
Хлябът трябва да се съхранява на сухо и хладно място, както и да няма контакт със слънчевата светлина. Добре е да се използва кутия за хляб.
Освен това изключително добра идея е да държите хляба в оригиналната му опаковка, особено ако е хартиена.
Ако ли пък случайно не разполагате с подобна кутия, можете да използвате фурната, която е своеобразна кутия за хляб. Когато го купувате или вадите от фурната, хлябът е още топъл, тогава го оставете непокрит, докато се охлади.
През това време не го покривайте, тъй като ще се задейства процес на кондензация и той ще се овлажни.
В галерията научете още интересни начини за съхранение на хляб.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!