0

Н езависимо дали желаете да се влюбите, в момента сте във вихъра на любовта или да отпразнувате приятелство, можете го направите с някоя от лентите, които ви представяме. Те са подбрани от Daily Mail. 

The Summer I Turned Pretty, 2022

Базирано на бестселърите на Джени Хан, тази лента включва драма, комедия и най-вече романтика, докато Бели се справя с възникващия любовен триъгълник, който заплашва да преобърне живота ѝ. Втората серия засилва драмата още повече, тъй като се появяват събития, които променят живота ѝ, като рак и заплахата да загуби къщата на плажа.

Всяка година Изабел "Бели" Конклин очаква с нетърпение да прекара лятото в плажната къща на семеен приятел. Но какво се случва, когато тя и двамата тийнейджъри-синове на семейството, с което живеят заедно, изведнъж престават да гледат един на друг като на груби и разкрепостени детски съученици и започват да виждат сериозни романтични възможности?

И просто ей така..., 2021

Седемнадесет години след шестата и последна серия на оригиналния хитов телевизионен сериал, приятелите от Манхатън се събират отново за едно закъсняло продължение. Оригиналният сериал и последвалите го два успешни филма описваха любовния живот на авторката на секс рубрика във вестника Кари Брадшоу (Сара Джесика Паркър) и трите ѝ най-добри приятелки - умната адвокатка Миранда Хобс (Синтия Никсън), примата Шарлот Йорк (Кристин Дейвис) и неудържимата Саманта Джоунс (Ким Катрал) - но когато се завърна, четирите бяха станали три, а Катрал отсъстваше поради несъгласие със сюжета.

Сериалът внася приятна смесица от познато и свежо в живота на вече петдесет и няколко годишните приятелки. Вярно е, че първият епизод беше критикуван, но вторият епизод навлезе в по-задълбочен ритъм и сериалът намери интересни истории за Кари, Шарлот и особено за Миранда. И, разбира се, търканията с Катрал извън камерата добавиха известно напрежение. Първата серия се оказва толкова успешна, че втората е поръчана почти веднага. 

Significant Other​, 2023

Тази комедия е толкова мрачна - привидно сценарий за запознанство между момчета и момичета, което обаче е незабавно неловко и болезнено и няма нищо общо с любовта от пръв поглед. Най-добре е да се възприеме като анти-романtика, сериал за самотата и човешките слабости, в което сладкото в горчивото побеждава - просто отнема малко време и по пътя става доста неприятно.

Когато за пръв път се среща със съседите Сам и Анна (Юсеф Керкур от Home и Катрин Паркинсън от The IT Crowd), Анна получава инфаркт, а Сам гълта хапчета и пише предсмъртно писмо върху листовка за пица. Нито един от двамата обаче не напуска този свят и това, което следва, е бавно и понякога грозно сближаване на тези двама дълбоко самотни и тъжни хора.

Те със сигурност са странна двойка и не си подхождат очевидно, но доколкото Сам току-що е приключил връзка, а Анна явно се е отказала да създава значима връзка с мъже, и двамата се намират в сходни ситуации - несигурни и притеснени около потенциалните любовни интереси.

Love Mе, 2021

Тази драма от Мелбърн  разказва за любовта - да я преследваш, да я задържиш и за болката от загубата ѝ - в различни периоди от живота. Хюго Уийвинг от "Матрицата" е най-познатото лице в ролята на любезния, но болезнено самопожертвователен съпруг на болната Кристин, за която е женен от близо 40 години.

Дъщеря им в края на 30-те години Клара (Бояна Новакович) пък е в края на силите си да се среща с чудаци, които намира в интернет. Животът и на двамата е на път да се преобърне, а Уийвинг е забележителен за гледане, с изпълнение, което е едновременно сърцераздирателно и неочаквано забавно. Сцените, в които той отблъсква безумно неподходящи запитвания от приятелки за болната си съпруга, са пример и за двете.

Филмът "Love me" е базиран на шведския сериал "Alska Mig", а историята притежава онзи скандинавски фатализъм, който австралийците също умеят да правят добре. Освен това е чудесно да видим Новакович в съвсем различна роля от тази, която изигра в бляскавата американска криминална драма "Инстинкт" с Алън Къминг, откъдето може би я познавате. Втората серия започва с героите, които се намират на много по-стабилно място, но с усещането, че това може да не продължи дълго. (Две серии)

Емили в Париж, 2020

Този сериал събира всички възможни френски клишета в нежна романтична драма за американска маркетоложка, която се разхожда в Париж. Създадена от същия екип като "Сексът и градът", под всичко това се крие и една история за приятелство, амбиция и любов с много сърце.

Лили Колинс е възхитителна в ролята на Емили Купър, американка, която е изпратена в Париж, за да работи в луксозна маркетингова фирма. Докато в първата серия има много културни сблъсъци, докато Емили обикаля столицата, във втората се разглеждат по-дълбоко героите, включително загадъчната шефка на Емили Силви, изиграна от Филипин Лерой-Болио. Освен това тя намира любовта на необичайно място. Париж рядко е изглеждал по-красив, а дрехите са безкрайна радост.

Четири сватби и едно погребение, 2019

Минди Калинг (The Mindy Project) е съавтор на този американски телевизионен вариант на романтичната комедия на Ричард Къртис, който е по-скоро ремикс, отколкото римейк, с герои от класически романтични комедии, разбъркани в модерна мелачка.

Проследяваме американската директорка по комуникациите Мая (Натали Емануел, която играе Мисандей в "Игра на тронове") до Лондон за сватбата на най-добрата ѝ приятелка и следва бурна година в любовта и романтиката около Мая и нейните приятели, включително Каш (Никеш Пател от "Starstruck").

Използването на филмите на Ричард Къртис като отправна точка за сериала е добра идея, тъй като филмите му са основно ансамблови творби на тема любов и романтика, а в десетте епизода има повече време героите да пораснат и да се развият.

The Time Traveler's Wife, 2022

Шестте части на Стивън Мофат по романа на Одри Нифенгър имат своите противници, но в тях е представен вид неконвенционален романс, който не се вижда често по телевизията. Историята е любовна - за силата на брака като балсам срещу неизбежността на смъртта, поради което всичко се развива в посока на церемонията между Клеър (Роуз Лесли от "Игра на тронове") и нейната половинка Хенри (Тео Джеймс от "Белият лотос"), който случайно пътува във времето.

До този момент филмът вероятно ще ви остави със сълзи в очите, но по пътя си преминава през много други емоции, включително и през някои моменти, които са просто смешни. Единственият безспорен недостатък са сцените с "възрастовия" грим, в които просто изглежда така, сякаш всички са с гумени маски.

Вземайте пуканките и си пуснете тази вечер някой от тези филми и сериали. Няма да съжалявате.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян на крачка от елиминацията в “Един за друг”

Любопитно Преди 3 часа

Те завършиха със седмичен бюджет от 0 лева за втори път този сезон

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Блинкен ще участва в преговорите за прекратяване на огъня в Газа в Саудитска Арабия

Свят Преди 4 часа

Той ще се срещне с министри от блока на арабските държави от Персийския залив

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

"Хамас" показа кадри на двама живи заложника (ВИДЕО)

Свят Преди 6 часа

Те са били отвлечени от екстремисти по време на атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

Откриха самоделни пиратки на националния стадион преди мача ЦСКА-Левски

България Преди 7 часа

На място е изпратен сапьорски екип на Специализирания отряд за борба с тероризма, който ги е обезвредил

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Бритни Спиърс бе осъдена да плати над 2 милиона долара на баща си

Свят Преди 8 часа

Самата Спиърс е похарчила над 4 милиона долара за адвокати

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

Георги Георгиев: Терзиев да покаже документите от избирането на съпругата на Цеков за консултант

България Преди 8 часа

Той обяви, че още в понеделник ще бъде внесен сигнал за откритите нарушенията в общинското предприятие „Гробищни паркове“

Разкриха причината за смъртта на О Джей Симпсън

Разкриха причината за смъртта на О Джей Симпсън

Свят Преди 8 часа

О Джей Симпсън почина на 76-годишна възраст в дома си в Лас Вегас на 10 април

Градушката в Сливенско уби бебе картал

Градушката в Сливенско уби бебе картал

България Преди 9 часа

Това съобщиха от природозащитната организация Фонд за дивата флора и фауна

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Свят Преди 9 часа

Подобен ход би дал на посетителите по-добро изживяване

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Кацането неуспешно: Смущения на GPS сигнала осуетиха приземяването на самолет

Свят Преди 9 часа

Самолет, излетял от Хелзинки, не успя да кацне на естонското летище Тарту в петък вечерта

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Свят Преди 10 часа

Първата дама подчертава, че жертвите на насилие не могат да чакат, докато конфликтът бъде разрешен

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Ердоган към Рюте: Изборът на нов шеф на НАТО ще бъде направен със стратегическа мъдрост

Свят Преди 10 часа

Ердоган и Рюте са обсъдили също ситуацията в ивицата Газа и войната в Украйна

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил Навални да бъде убит

Свят Преди 10 часа

47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Свят Преди 10 часа

Блинкен беше на посещение в Китай от сряда до петък

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 11 часа

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Руски съд пусна под домашен арест задържания журналист от Forbes

Свят Преди 11 часа

В петък беше съобщено, че Сергей Мингазов е арестуван по подозрения, че разпространява фалшива информация за руската армия