0

П онякога ни се иска да имаме опита на 90-годишни, а да сме още на 30. За съжалние, не така действа животът. 

Всяко едно нещо, което идва при нас, е тук, за да ни научи и не е задължително урокът винаги да е горчив.

Независимо дали се учим на любов и нежност, или как да преодоляваме трудностите и да бъдем силни - ние трябва да се възползваме от всеки един удобен момент, за да бъдем по-добри и по-хармонични. Не заради другите..., а заради нас. 

Източник: pexels.com

Не сме научени да предаваме нататък. Не сме научени да помагаме толкова, колкото трябва. Сякаш понякога бягаме от всичко, което може да ни обвърже емоционално с нещо или някого. 

"Когато баба ми Зелда почина преди няколко години на 90-годишна възраст ми остави кутия с вещи от къщата ѝ, които знаеше, че съм обичал през годините. Сред всички тези неща имаше стар, подвързан дневник".

Това разказва блогърът Марк и споделя, че неговата баба е записвала в тетрадката идеите си, мислите си, цитати, думи от песни и изобщо всичко, което я трогва.

На базата на написаното от нея Марк сортира, редактира и определя 11 съвета, които счита, че баба му е дала чрез дневника си преди да умре. С тези напътствия вероятно би се съгласил всеки възрастен човек, изживял по-голямата част от дните си, пишат момичетата от Edna.bg.

ВИЖТЕ СЪВЕТИТЕ ЗА ХАРМОНИЧЕН ЖИВОТ В ГАЛЕРИЯТА

10 съвета от една 90-годишна жена за хармоничен живот

А на нас най-много ни хареса този:

Животът може да бъде простичък отново. Само избери да се съсредоточиш върху едно нещо в едно конкретно време. Няма нужда да опитваш да вършиш всичко и не е необходимо да опитваш да правиш всичко точно сега.

Източник: pexels.com

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@