1

Синоптиците призоваха премиера да извади Националния институт по метеорология и хидрология от състава на БАН.

Хората, които подготвят всеки ден прогнозите за времето, заявяват, че разпределението на парите в Академията е пагубно за тяхната дейност и води института към ликвидиране. 

НИМХ-БАН: Тук не е САЩ, работим първобитно

В открито писмо до Бойко Борисов метеоролозите настояват да бъдат прехвърлени под шапката на Министерството на образованието като самостоятелна научна организация.

Те заявяват, че засега спират да изпълняват всякакви разпореждания и решения на БАН.

Цялото писмо на протестиращия състав на НИМХ можете да прочетете на сайта: www.meteo.bg

Метеоролозите от института към БАН протестират срещу ръководството, че ги оставя без необходимите минимални средства за изпълнение на задълженията им.

Служителите настояват зам.-председателят на БАН чл.-кор. Константин Хаджииванов да поеме отговорността за резултатите от разработените и наложени от него критерии за разпределение на бюджетната субсидия на БАН за 2018 г. и да се оттегли от ръководството на БАН. От НИМХ призовават ръководните органи на БАН да поемат отговорността за решенията си за разпределянето на предоставените на БАН от бюджета средства за 2018 г.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.