16

В ицепремиерът Валери Симеонов заяви, че размяната на коментари във Фейсбук с министъра на туризма Николина Ангелкова не е спор.

„Нямам спор с министър Ангелкова, имам спор с хора, които не спазват закона“, заяви днес той.

Валери Симеонов: Събарят незаконни заведения на "Какао бийч"

Вицепремиер и министър в спор за "Какао бийч"

Симеонов коментира отношенията си с министъра на туризма, след като преди дни подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за нарушения от служители на министерството, отнасящи се незаконни строежи и категоризации на заведения на морския плаж „Слънчев бряг-юг“.

„Не коментирам министър Ангелкова. Имаме разминавания по някои въпроси, свързани с това кое е законно и кое – не. Аз съм подал сигнал по въпроси, които тя смята за законно решени, а аз смятам, че не са, а са в нарушение на закона. Нека да изчакаме какво ще реши прокуратурата, а съответно и съд след това“, подчерта вицепремиерът.

Според Симеонов случващото се не трябва да се тълкува като противоборство между вицепремиер и министър, а като настояване за спазване на законите в сектор „туризъм“.

„Да се премахнат тези изключително опасни заведения, които имат размерите на големи универсални магазини, а всъщност са построени без разрешение. Това са незаконни строежи. Абсолютно незаконни строежи, в които се събират по 3-4 хил. души, което е страшно опасно“, коментира той.

За това дали е нормално вицепремиерът да дава на прокуратурата министър от същото правителство, Симеонов коментира: „Нормално е всеки български гражданин, а и е задължение, да подава сигнали в случай, че констатира нарушения на законността. Все е длъжен да сигнализира за нарушения на законите. След като има нарушение, което е свързано с риск за десетки животи, аз няма как да остана безразличен“.

Симеонов изрази надежда проблемите с преместваемите обекти да бъдат решени още в рамките на този летен сезон.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@