52

И звестният математик проф. Николай Витанов представи кратък обзор на политическата обстановка у нас и войната в Украйна към 05 юли 2023 г. Той стори това чрез пост в своя Facebook профил.

Витанов започна анализа си с нашумялата визита на Зеленски:

"У нас. На политическата сцена – Кукленото шоу. Сценката за днес – ще идва ли Зеленски в България или няма да идва. Как беше оная народна песен – има-а-а-а, нема-а-а..... народът трябва да се заглавиква."

Ако вземе да дойде Зеленски в България, ще коментирам, коментира още той.

Тагарев за посещението на Зеленски: Съжалявам, че изтече информация​

След което продължи: 

"У нас- калпава пропаганда, купуване на фабрика на 8 септември 1944 г. И облайване на тиранозавъра с магарешки акцент.
Зеленски щял да идва. Абе вършете си бизнеса тихо, какво ще го разкарвате човека, само вдигате риска да му се случи нещо по пътя като на Залужни и Буданов (между другото, какво става с тях?).  Ама не, трябва да се покаже, че българското магаре може да облайва като истинско куче. Полза? Никаква – всеки, като погледне накъде са наведени ориентационните вектори на българското магаре, веднага ще каже, че то ще облайва. Наведените вектори тласкат магарето към облайваща траектория.  Приказва Витанов, че вместо да се програмира магарешкия мозък с програма за облайване, трябва да се препрограмира магарешкото ДНК, че да почне магарето да се трансформира поне в раптор, ама никой не слуша. Те даже не захапват, какво се опитвам да им кажа.  Нали видяхте, какъв им е багажът – крякаме, че тоя бил фашист и оня бил фашист, а като ни наврат Адолф Хитлер под носа, не можем да познаем кой е. 
Е хайде, щом е така, да идва Зеленски и да послушаме облайването. Не се съмнявайте, че тиранозавърът ще го забележи тоя път. Моля другарката ще помилва отличничето по главичката, ще го награди със снимка пред хлоратора и толкоз. А да, отличничето ще може да държи и реч – дълг, ценности и прочее. А над главата му ще капе слюнка, която то ще си мисли за дъжд и от слънцето ще го крие 14 метрова сянка, за която то ще си мисли, че е на бор.Светът си се чупи, а ние магаросваме из него. Цаката на магаросването е да стоиш далече от тиранозаврите. Ние се навираме в устата им.  Какво си мислите, че ще стане? Дано се разминем само с шутове."

Професорът засегна и сагата с имунитетите, която е актуална през последните дни:

"Следващата сценка вече се подготвя – комисия за имунитетите. Досущ по сценария от ЗАПИСА. Както и да е, приятно гледане.   Зад кулисите – кланови битки за надмощие. Следва обаче, леко затишие в рязането на глави. Причина – има общо наше дело – де си спасим имунитетите.  И гледате как се движи нашето дело, на италиански – Cosa nostra. Трябва ли ви още коментар? Гледайте. "
По света. Франция – пълен провал на имиграционната и интеграционната политика. Сегашните изцепки биха всякакви рекорди по запалени коли, количество арестувани, ограбени магазини и тъй нататък. И все по-лошо ще става.  Кой го е предсказал ли? Първо дядо Малтус, после и дядо Маркс. Поука за нас?  Ориентацията на вектора на имиграционната и демографска политика на  Франция и на Европейския съюз е погрешна. Затова траекторията на френската и европейската социална система върви към област в социалното пространство, свързана с голямо пилеене на енергия. Ние трябва така да насочим ориентацията на нашите вектори, че да избегнем тази област. Но за целта, трябва да си спомним, че човекът е гръбначно същество и има една дума, която се казва – НЕ. Ако обаче тия, ето трябва да провеждат политиката са БЕЗГРЪБНАЧНИ ЙЕСМЕНИ, нищо добре не ни чака. Въпросът е – а безгръбначни йесмени ли са? Отговаряйте си сами. 

Бойко Борисов се отказва от депутатския си имунитет

Относно войната в Украйна професорът написа, че прогнозата му се е оказала правилна:

Върви си според прогнозата. Юрдеците почнаха да забравят, че прогнозата беше направена мно-о-о-о-го преди да започне Големият юруш. И тя беше – тримесечен голям юруш със запок на юруша през първия месец. Очаквани загуби на украинската армия за първите 2 месеца на юруша - - 60 000 човека безвъзвратни загуби за украинската армия, 300 загубени танка, 300 загубени оръдия, 600 загубени бронирани машини.  Руски загуби – 3 пъти по-малко в техника, над 5 пъти по-малко в жива сила.

Днес е ден 55 от Големият юруш. Ден 24-ти от втория месец.  Проверка на юруша за запек -  очаквано наваксване на заетата територия от украинската армия за втория месец – 264 квадратни километра. Има някакво придвижване, поне така твърди украинската страна. Но не са 264 квадратни километра.  Следователно Големият юруш още е в запек. Друга индикация за запек -  не е пробита дори първата руска отбранителна линия. Оправдава се прогнозата ми, че когато системата  „Таракан“  срещне плътни отбранителни линии, тя гърми. Ето, пред очите ви е, гледайте – гърми.  

Чакаме Големият напън, който да отпуши Големия запек. Чакаме най-сетне първата отбранителна линия на руснаците да бъде пробита. На 11 юли свършва вторият месец на Големия юруш. Тогава е и срещата на НАТО. Трябва да се рапортуват успехи. Следователно – чакаме щурмове на пушечното месо.  Знаете, че съм силно разочарован от украинската армия. По това време трябваше вече да са пробили първата отбранителна линия и да се водят жестоки боеве на втората отбранителна линия. А то какво стана – прогнозите за загубите на украинската армия се изпълняват и преизпълняват, а първата отбранителна линия още не е пробита. Добре, ще почакам, ама почвам да си мисля нещо. И то е, че и прогнозата ми за третия месец на Големия юруш ще излезе вярна. А тя не е никак весела.  За кого не е весела – припомнете си сами".

"Я да видим какво става с прогнозите за коронавируса", прехвърли темата Витанов.

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 345 дни. Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 449 дни. 14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия. Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука. Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.", заключи той.

Коментари 52
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

52 коментара
 
Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Любопитно Преди 14 минути

Работодателите изпитват ужас от Gen Z, защото вярват на митове за тяхната работна етика, затова е удачно да разбием някои от тях

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 1 час

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

България Преди 2 часа

С необичайна скорост за законодателна дейност, в последния си работен ден преди изборите, НС прие промени в Закона за хазарта на първо гласуване

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 3 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 3 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи

<p>Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения</p>

След тежката диагноза: Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения

Любопитно Преди 5 часа

Лекарите са му казали, че здравословното му състояние се подобрява

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Любопитно Преди 5 часа

Какво е причинило главоболието на мъжа четете в следващите редове

Учение на китайски бойни самолети в близост до Тайван

Китайски военни самолети навлязоха в Тайванския проток

Свят Преди 5 часа

Машините са пресекли средната линия на протока

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Свят Преди 5 часа

Япония споделя морски граници с Южна Корея, но също така е съсед с потенциални противници в Русия

Голям празник е! Имен ден имат...

Голям празник е! Имен ден имат...

Любопитно Преди 5 часа

В днешната събота почитаме едно от най-големите чудеса на Иисус Христос - възкресяването на починалия Лазар

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Почина бебето, спасено от утробата на майка му, убита преди дни в Газа

Свят Преди 6 часа

Неговото здравословно състояние се влошило и лекарите не са могли да го спасят

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури през уикенда

България Преди 6 часа

Максималните температури ще са между 18° и 23°

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Windows 11 спря да работи със стари процесори

Технологии Преди 7 часа

Платформата не ги поддържаше, но имаше начини ограниченията да се заобиколят

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 14 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 14 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети