32

С трахувам се, чакам да ме нападнат - така потърпевшият след боя заради кон с каруца в София коментира станалото.

В неделя, на червен светофар на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" кон с половин каруца се удря в спрялата кола на Цветан Петров и приятелката му Петя Кръстева, докато двамата чакат да минат. Конят, който успял да се откъсне от впряга, огънал бронята и причинил други щети - счупен фар и огънат калник. В този момент мъжът слиза да търси собственика на каруцата, който тичайки, започва да го обижда. 

„Подадохме жалба и ще водим дело”, коментираха Цветан и приятелката му пред "Здравей, България" по NOVA.

„Най-лошото е, че имаха метални предмети”, каза Цветан Петров. Младежът разказва, че изнкнали още много роднини на каруцаря, които го обградили. На помощ му се притекъл възрастен мъж, който излизал от магазина. Спряло и такси, което обаче не му помогнало, а защитило ромите. Още един човек помогнал на Цветан. Останалите снимали. 

Таксиметровият шофьоер обаче твърди, че мъжът извадил верига и започнал пръв. 

Приятелката му Петя Кръстева през цялото време била в ударения автомобил - обадила се на свой приятел да идва да помага, после и на полицията. 

Трима, замесени в случая, вече са арестувани. Двама от тях са преки участници в боя.

Полицията дошла 15 минути след като боят вече утихнал - по думите на Петя той продължил около 20 мин. 

Столичната община вече направи няколко неуспешни опита да спре движението на каруците в града. Общинският съветник Симеон Славчев каза, че до края на юли окончателно ще бъде приета наредба, която регламентира използването на опасния ретро транспорт.

Според новите правила превозните средства с животинска тяга ще могат да се движат само по малките улици в определени квартали.  

Санкцията за нарушителите ще бъде конфискация на коня и каруцата. Отнетите от собствениците си животни ще се транспортират до конна база на МВР. Стопаните ще имат възможност да си ги вземат обратно след заплащане на наложената им глоба. В случай че собствениците не заплатят санкцията, конете ще бъдат продавани на търг.

„С предварителна заявка по големите пътни артерии ще могат да се движат файтони за сватби и абитуриентски балове, както и с туристическа цел”, каза още Славчев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@