96

24 часа след като премиерът Бойко Борисов обяви пред Би Ти Ви, че депутатът Делян Пеевски напуска страната, в нито една медия няма коментар от самия Пеевски.

За сметка на това, социалните мрежи бяха залети от различни мнения:

Пред „Дневник“ съпредседателят на ДПС Четин Казак коментира, че не знае за подобни намерения на колегата си Пеевски да напуска страната.

Не го бил виждал от празненството по случай рождения ден на Ахмед Доган на 29-ти март.

“Не знам, трябва да питате Пеевски. Не съм забелязал засега да напуска страната или поне няма официално изявление по този въпрос. Не бих искал да коментирам отделно поведение, големият въпрос е накъде върви България“, коментира и лидерът на БСП Михаил Миков пред Би Ти Ви.

Той обаче допълни, че дори Пеевски да излезе от политическата сцена у нас, остават „други големи играчи“.

Съпартийците на Пеевски от ДПС не проявиха любопитство по темата и я посрещнаха с подчертано равнодушие, информира Нова ТВ.

Политологът Евгений Дайнов пък коментира, че „няма значение дали Пеевски си отива, ще се намери друг да запълни модела“.

Според социолога проф. Михаил Мирчев пък „явно се цели заменянето на Пеевски с друга такава фигура“.

Ето и цялото изказване на премиера Борисов:

„Пеевски си отиде. Пеевски напуска страната. И много скоро вече няма да е дъвка. Аз не знам тогава после какво ще им дойде да говорят. Защото той е много удобен за всички. Защото ако искаш да кажеш нещо за някой просто казваш Пеевски и считаш, че то се е изчерпало. Вече си казал лошото. Какво ще говорят после, не знам“.

Изявлението му е в отговор на въпрос дали питането "Кого вижда в огледалото", зададено на дискусия с българи в Лондон, го е накарало да спре редица обществени поръчки.

Борисов заяви, че решението да ги спре е взето преди този въпрос, но призна, че въпросът дали не вижда Пеевски в огледалото го е жегнал.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@