3

С офийски градски съд  (СГС) остави без уважение молбата на Стефан Стефанов за условно предсрочно освобождаване, предаде БГНЕС. Мотивът на съдия Петър Стоицев е, че 36-годишният мъж трябва да даде още доказателства за своето поправяне, посочва "24 часа".

Стефанов има присъда от 15 години затвор, от която остава да излежи 5 години, 9 месеца и 24 дни. Изтърпял е 8 години, 1 месец  и 15 дни. Заради положен труд му се приспада 1 година и 15 дни. Определението на СГС може да се обжалва пред САС.

В своя полза Стефанов посочи, че в затвора в Кремиковци работи и още на третия месец му е бил даден шанс да се труди. Затворническата администрация е против неговото освобождаване, защото смята, че има какво да се направи за неговото превъзпитание.

Според Стоицев той частично поема отговорността за стореното, но все още не е осъзнал напълно мотивите за криминалното си поведение.

Съдът не пусна предсрочно банковия обирджия от Сливен

На 23 март 2011 година 27-годишният тогава

Стефан Петров Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен,

простреля охранителя Станчо Станев и взе други шестима служители в банката за заложници. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана жена бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза. След това Стефанов призна, че планирал обира 6 месеца, но нещата се объркали. Той каза, че имал и съучастници, които да му помогнат при бягството, но отказа да ги назове. За охранителя пък обясни, че не спазил заповедта му да легне на земята и затова искал да го рани само в ръката, но го уцелил в рамото.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@