37

М инистрите от третото правителство на Бойко Борисов приключват първата си година със средна оценка от българските избиратели 3.71 по шестобалната система, според данни от независим телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", направен между 13 и 17 април сред 1000 пълнолетни българи.

Най-висока средна оценка получава вицепремиерът Томислав Дончев /4,33/, което явно е признание за експертния му образ и балансиран политически подход, посочват социолозите.

Неговият резултат е добър не само сред поддръжниците на ГЕРБ, но и сред по-широка политическа база в дясно-център.

Радев: Парламентът се превръща в Нотариат, стабилността е марш на място

Борисов: Изказването на Радев е вероломно нападение над правителството

Още няколко министри са оценени над средното, сред които са и двамата вицепремиери от Обединени патриоти, както и четирима "стари" министри от предишни кабинети на Борисов - Лиляна Павлова /4.12/ ,Владислав Горанов /4.02/, Красимир Каракачанов /3.94/, Валери Симеонов /3.85/, Теменужка Петкова /3.78/, Николина Ангелкова /3.74/, Николай Нанков /3,73/.

Източник: Галъп интернешънъл

10 г. в ЕС - еврооптимисти сме, искаме в eврозоната

Изненадите, ако има избори сега у нас - кой отпада от НС

Румен Радев и Бойко Борисов са най-харесваните политици у нас

Социолозите отбелязват добрата оценка за Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които не само за пръв път са във властта, но и представляват сравнително малка политическа сила. По-голямата част от министрите пък получават под средната за кабинета оценка.

Най-ниски са оценките в най-невралгичните ресори, а ресорите, свързани с европейските фондове и председателство, са в челото.

В годините министър-председателят Борисов запазва най-висок рейтинг на доверие в сравнение с всички министри и по този начин в известен смисъл "дърпа" всички напред, коментират от "Галъпинтернешънъл".

Каракачанов, Дончев и Павлова - най-одобряваните министри

Изследване: Българинът не вярва на богатите и иска държавата да му дава работа

Данните са от независим телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен между 13 и 17 април сред 1000 пълнолетни българи чрез използване на панелна методика, която обезпечава достатъчна представителност на информацията.

Владислав Горанов си постави 4,50 като финансов министър през първата година на кабинета "Борисов"3.

"Днес прочетох статистика, че хора са дали оценка 4 на финансовия министър, аз ще си пиша 4,50", каза той.

Според него за една година основните репери от предизборната кампания, с които управляващите са спечелили доверието на българските избиратели, са изпълнени. 

"Ние коментирахме, че няма да променяме данъците, че ще увеличим учителските заплати, стартирахме повишаването на минималните пенсии, както искаха Обединени патриоти - в резултат и заради стабилността икономиката отбелязва добри темпове на растеж, изтъкна финансовият министър. Оценката за едно управление е в това дали хората живеят по-добре", убеден е Владислав Горанов.

Той добави, че предвид основните макроикономически показатели, оценката може би е положителна. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че управлението на кабинета "Борисов-3" се характеризира с нестабилност, кражби, омраза и агресия, но ще даде точна оценка след приключването на председателството на Съвета на ЕС.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@