19

Ш офьор бе засечен да кара с 277 км/ч на магистрала „Люлин”. Той е установен преди началото на акция „Скорост”, съобщава NOVA.

От Пътна полиция вече са го идентифицирали и в момента го издирват, за да му връчат глоба. Най-вероятно ще му бъде отнето и свидетелството за управление на превозно средство за определен период от време.

Иначе за последните 24 часа служителите на пътна полиция регистрираха 10 434 нарушения на ограниченията на скоростта в България. Настъпили са 65 пътнотранспортни произшествия с материални щети и 15 души са ранени. За щастие, няма данни за пътни инциденти със загинали.

„Най-много нарушения са констатирани в Столична дирекция на вътрешните работи на територията на град София – 1 131. На второ място е област Велико Търново – 952. Най-малко са в областите Монтана – 114 и в Ямбол – 120 нарушения”, коментира началникът на Пътна полиция – ГДНП Росен Рапчев.

Само 50 от всички хванати шофьори са карали с 50 км/ч над ограничението за градски условия, което означава, че са се движели с над 100 км/ч. На тези нарушители, освен че ще им бъде наложена глоба, ще им бъдат отнети и свидетелствата за управление на превозно средство за определен период от време.

Установените нарушения от стационарните технически средства са 282, от мобилните системи, с които са оборудване полицейските автомобили - 4 900, а от стационарно-преносимите уреди за контрол на скоростта - 5 252.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@