4

Ж ена остана без самоличност, докато чака за българско гражданство.

Бившата руска гражданка Татяна Сергеева е ограбена в градския транспорт и остава без документи и без достъп до банковите си сметки. Оказва се, че заради процедурни разпоредби не могат да й бъдат издадени нови документи. Сега има проблеми с бизнеса си, защото няма достъп до парите си, а навсякъде й искат лична карта.

Татяна има кафене в София, живее в България от 36 години. Идва в страната ни по любов, разведена е и има двама сина, разказва в репортажа си NOVA.

През 2015 г. решава да подаде документи за българско гражданство.

"Просто спонтанно решихме с децата. Така и така живеем в България, по-добре да съм българска гражданка. Говоря български по-добре от някои българи, чета на български, пиша на български, мисля на български. Смятам България вече за моя родина”, споделя тя.

Татяна преминава през всички стъпки за придобиване на гражданство. За тях разказва телевизията в репортажа си.

През последните 3 месеца Татяна е ничий гражданин и това пречи на бизнеса й.

"Ако в момента извърша някакво престъпление как ще докажат, че това съм аз, или ако умра, как ще ми издадат смъртен акт”.

Към този момент Татяна Сергеева трябва да изчака края на процедурата за получаването на български паспорт, която се извършва в Комисията по българско гражданство, тъй като предложенията се разглеждат по реда на тяхното постъпване. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@