172

"Попита ме дали съм девствена. Той каза за всичко си има първи път. Каза ми ти си моята жена, ти си бъдещето ми, сега ще ти направя деца". 

Това споделя 18-годишната Мария, която бе изнасилена от 62-годишния рецидивист Богдан Динев, известен като Боньо Фаса, а след това го убила с нож. Момичето, което работило като сервитьорка в кафе в Стара Загора, където се запознала с изнасилвача, е освободена от ареста преди дни. Това е и първата й болезнено откровена изповед. Самият Фаса е имал присъди за изнасилване. 

„Мария сподели с нас факти от самото убийство, които не е разказала все още на самите разследващи и психолозите”, разказа в „Здравей, България” по NOVA журналистът Даниела Тренчева.

По-леко обвинение за Мария, убила насилника си

Момичето, убило насилника си в Стара Загора, било в депресия

Мария се запознава с него в кафенето, което работи през лятото и в понеделник вечер двамата се срещат в дома му в Стара Загора.

„Той ми разказа, че има дъщеря на 18 г., с която няма добри взаимоотношения.

Искаше по някакъв начин някоя да му помогне да ги сдобри. Помислих си, че може да му помогна и реших един ден да отида след работа при него с намерението да се запозная с момичето. Седнахме, говорихме, разказа ми за жена си", споделя тя.

Ходило й се до тоалетната и Богдан я подканил да влезе. 

"Когато влязох, заключи вратата и тогава през главата ми започнаха да минават всякакви мисли. Удари ми шамар през лицето и ми каза. Започна да ме дърпа към себе си”, разказа момичето.

Към момента се проверяват всички версии. Момичето твърди, че тя го е ранила леко с нож, а разследващите съобщиха, че той е бил наръган многократно. 

По думите на Даниела Тренчева след като случаят с Мария стана публичен, са се появили и други жени, които твърдят, че са негови жертви. Едната дори е била обезобразена. 

Преди седмица старозагорец, който живее в Канада от 20 години,

прати отворено писмо, в което разкрива подробности за изнасилвача Боньо Фаса,предаде zarata.org.

"Повод за това писмо ми дава историята на малката смела Мария, опълчила се на една зловеща (поне и според моите преживявания) за града и обществото ни фигура, каквато, бе покойният Богдан Динев-известен още като Фаса. В началото на 90-те години от миналия век, бях един от първите опитал се да започне малък бизнес в Стара Загора.Именно Динев и неговите приятели бяха хората, довели ме до фалит и заради непрестанното им изнудване, заплахи и шантаж, принудили ме да напусна любимия град и страната. Позволявам си да имам лично отношение, макар и от хиляди километри по този случай, но ми се иска да попитам: Защо вие нямате? Прочетох много коментари в местни и национални медии и не можах да разбера откъде изригна цялата тази злоба срещу едно младо момиче, защитило живота и честта си попадайки в лапите на добре познат Изрод", пише мъжът. 

Той призовава всички жертви на Динев да му пишат. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@