46

П арламентът се събра на извънредно заседание за гласуване на проектокабинета. В дневния ред са включени три точки - избиране на министър-председател на Република България, приемане на структура на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет.

Заседанието е свикано от председателя на Народното събрание

Никола Минчев на основание на Конституцията и парламентарния правилник във връзка с внесено искане от народни представители. В парламента е постъпил указ на държавния глава от 11 декември т.г., с който предлага на 47-то Народно събрание да избере Кирил Петков за министър-председател на Република България.

В пленарната зала присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, министрите от служебния кабинет, представители на религиозните общности, дипломати, синдикалисти.

В зала се регистрираха 227 народни представители

121 гласа са необходими, за да бъде приет проектокабинета. Коалиционните партньори имат 134 депутати.

Председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров представи биографична справка на кандидата на министър-председател Кирил Петков.

ВИЖТЕ СЪСТАВА НА ПРОЕКТОКАБИНЕТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ ТУК

Вижте състава на проектокабинета "Петков"

При представянето на състава на кабинета, Петков заяви следното:

"Днес е важен ден да продължи промяната. Промяната на мисленето, промяна на управлението. Трябва да работим заедно, ако искаме едно по-добро бъдеще за България".

"Направихме общо споразумение четирите партии, за да осъществим промяната. Но заедно трябва да работим и с опозицията, когато говорим за конституционни промени. Трябва да се избегне увеличаването на цената за битовите потребители от 1 януари. Новата стратегия в сферата на енергетиката: ниски цени и диверсификация. Гръцката връзка трябва да стане основен приоритет бързо", каза Петков, цитиран от БГНЕС.

"Предлагам Александър Николов за енергиен министър. Трябва да се преборим с COVID кризата, не трябва да чакаме следващият щам да удари икономиката. Трябва да се ваксинираме. Това е единственият път напред, ако не искаме да затваряме децата си вкъщи и да не пълним болниците", подчерта Петков. "Всички развити страни, над 70% имат ваксинация, а ние оставаме зад Руанда и Пакистан.

Моята първа заповед ще бъде всеки в МС трябва да има зелен сертификат",

каза още Петков. "Мотото ще бъде нулева толерантност към всеки изхарчен неправомерно лев. Контролът за националните финанси и еврофондовете ще бъде даден на Асен Василев. Основната цел на МВР е да няма нито един човек над закона. Ще държа да се хваща корупцията от най-ниското до най-високото ниво. За вътрешен министър предлагам Бойко Рашков. Всички в управляващата коалиция се обединихме, че Гешев не е постигнал своите задачи като главен прокурор. Какво да кажем, когато нашите външни партньори ни показват хората в списъка Магнитски, а нашата прокуратура мълчи. Прокуратурата трябва да бъде реформирана", категоричен е Петков.

"България трябва да настигне европейските си партньори,

нашият растеж трябва да бъде над 5%, трябва да бъдем център за нови компании, трябва да привлечем инвестиции. Ние сме с най-ниските данъци, но заради корупцията не можем да привлечем добрите производства. За икономиката слагаме двама човека Корнелия Нинова и Даниел Лорер", подчерта Петков.

"Време е да си върнем статута на голям производител на храни. Предлагам Иван Иванов за земеделски министър. Крайно време е да свържем Северна и Южна България. Трябва да построим законно АМ Хемус, да изградим нови мостове над Дунав. За тези цели, които бяха обещавани през последните 12 години, но не бяха постигнати, предлагаме Николай Събев и Гроздан Караджов", каза Петков.

"Трябва да се борим с нашите партньори в ЕС за върховенство на закона. Силата на дипломацията и решаването на конфликти с мирни средства. Добросъседство с РСМ трябва да бъде огромен ангажимент, затова предлагам Теодора Генчовска за външен министър. Българската отбрана трябва да бъде адекватна, затова предлагам Стефан Янев за министър на отбраната.

Нито едно дете не трябва да бъде оставено зад борда. Знанията трябва да се получават в училищата, а не в частни уроци. Всяко дете трябва да има достъп до спорт. Да се надяваме, че ще имаме по-добри спортни резултати", каза Петков.

"България трябва да стане с конкурентното си предимство – една дестинация, 100 изживявания.

За министерството на туризма предлагаме Христо Проданов. Ако не се справим с проблема мръсен въздух и вода, няма как да се наслаждаваме на едно от най-големите си богатства – природата. Предлагам Борислав Сандов за МОСВ", заяви Петков.

"От днес нататък не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност. Демографската криза е сериозен проблем. Заедно с министъра на труда Георги Гьоков ще работим за постигането на тези цели. Кризата в културата е почти толкова страшна, колкото демографската. Предлагам Атанас Атанасов за министър на културата", поясни Петков.

"Нужна е дигитализация, прозрачни обществени поръчки. Двама души ще отговарят за това Калина Константинова и Божидар Божанов, министър на електронното управление. Ако гласувате този състав на този кабинет,

обещавам да съм министър-председател на всички българи",

каза още Петков. "Аз ще бъда пръв между равни, само отборно можем да постигнем своите цели. Призовавам опозицията - следете всяка наша стъпка. Разчитам на вас да бъдете конструктивни и критични към нашите действия", каза още Петков. "Вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място", каза още той. 

В началото на заседанието Десислава Атанасова,

председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, излезе с декларация от името на групата.

"Двете служебни правителства се провалиха в трите задачи, поставени от президента Румен Радев - управлението на COVID кризата, провеждането на изборите и изготвянето на Плана за възстановяване". Атанасова коментира, че Радев не е разбрал същността и ролята на служебното правителство. По думите ѝ двата временни кабинета тази година са сътворили "безпрецедентен хаос". Атанасова каза, че служебните правителства са се провалили в най-важната задача - съхраняване живота и здравето на гражданите по време на пандемията.

ДПС няма да подкрепи предложената програма,

структура и състав на Министерски съвет, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в изказване от името на парламентарната група от ДПС.

Карадайъ посочи, че от ДПС ще бъдат конструктивна опозиция и ще дадат своя принос в подкрепа на благосъстоянието на българските граждани. Той каза, че ДПС ще подкрепи нужните решения в подкрепа на благосъстоянието на българските граждани, които гарантират решаване на кризите. Карадайъ посочи, че ДПС винаги е реагирало, когато се погазват правата и свободите на българските граждани и добави, че за избирателите на ДПС аналогията от тоталитарното време е факт. По думите му българските граждани очакват спешно преодоляване на кризите. "България има нужда от редовен кабинет, който да покрие тези очаквания", отбеляза председателят на ДПС.
Карадайъ посочи, че безкритичното допускане на нарушаването на Конституцията на Република България и законите на страната, както и грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията в страната.

Ето и какви бяха коментарите преди началото на извънредното заседание:

"Като гледам новините от вчера, май първото нещо, с което ще трябва да се заемем в екипа на министерството на икономиката и индустрията, са язовирите. Това коментира пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е номинирана за вицепремиер и министър на икономиката и енергетиката в бъдещото правителство.

Нинова направи коментара на влизане в сградата на парламента. Сред най-важните задачи, които трябва да започнат да решават още днес, тя посочи - на 1 януари да не се увеличи цената на тока за битовите потребители и да се опитат да върнат детски градини, болници и училища на регулирания пазар, изобщо темата цени.

Първите сто дни от управлението са за овладяване на кризите,

посочи Нинова. Лидерът на БСП коментира, че приема влизането във властта като естествено продължение на усилията на партията в последните пет години.

В отговор на въпрос тя каза, че ПГ на "БСП за България" ще има ново ръководство с трима нови колеги. "Ако днес мине гласуването, свикваме групата и ще изберем ново ръководство, защото освен мен и двама от заместник-председателите на групата се изтеглят от парламента", обясни Нинова.

"През последните 6 месеца министерството на вътрешните работи

се концентрира върху 1- 2 неща и това води до липса на резултати". Това каза главният прокурор Иван Гешев на влизане в парламента, предаде БГНЕС.

Според Гешев заради поведението на МВР през последната половин година има бум на битовата престъпност, на телефонните измами и хакерски атаки срещу медиите.

"Ние сме за съдебна реформа, но да има такава и в съда,

в МВР и в прокуратурата. В МВР примерно няма случайно разпределение на делата, необходима е цялостна реформа, каза още той и изрази задоволството си от сформирането на редовно правителство.

"Ние имаме интерес да работим. Надявам се на синхрон в работата с органите на МВР, вместо да се води война с Прокуратурата", каза още Гешев.

"Нашите червени линии бяха успешно защитени в преговорния процес.

Смятам, че в така разписаната управленска програма няма компромиси". Това заяви Атанас Зафиров от БСП, цитиран от NOVA.

"Безспорно за нас социалният вектор е най-важният и водещ, и в преговорите, и в бъдещата работа на правителството. Сред най-спешните задачи пред това управление са недопускане на увеличаване на цената на електроенергията за битовите потребители, както и работата по Бюджет 2022", каза още той.

"ПГ на „Възраждане” няма да подкрепи предложеното правителство,

защото ние гласуваме за политики. За съжаление такива, каквито ние подкрепяме, като борбата с демографската катастрофа, борбата срещу въвеждането на еврото и против мерките и ограничаването на правата на българските граждани, ние не виждаме в разписаното споразумение". Това заяви зам.-председателят на ПГ на „Възраждане” Петър Петров.

"Както и досега ние заявяваме, че подкрепяме действията на Бойко Рашков", добави той.

"Не сме видели политиките на предложеното правителство. Има апокрифен документ, до който успяхме да достигнем. Той има достатъчно противоречия, които ние не можем да подкрепим". Това заяви Христо Гаджев от ГЕРБ, цитиран от NOVA.

"Притеснява ни и персоналният състав. В крайна сметка това е първото правителство, което е президентско. Минаваме в полупрезидентска република като управление". посочи още той.

"Задачите, които си поставяме, са ясно приоритизирани

– справяне с енергийната криза, със здравната криза, с всички бедствия и аварии, които за пореден път заварват гражданите неподготвени и без осигурен механизъм, който да се грижи за техните основни права, живот и здраве”, заяви Лена Бориславова от „Продължаваме Промяната”.

"Ако опозицията досега е имала практиката при управлението си да зачислява един министър към определен инвеститор или човек, който стои зад него, то това, което ние се опитваме да наложим занапред, е, че министрите са министри на България, на държавата и на задачите, които са поставени в политиката за управление. Категорично заставам срещу изказвания, че някой министър е на този или онзи”, каза още тя.

Оставям държавата в състояние, в което могат да се правят истински реформи. Това отговори на въпрос на журналисти служебният премиер Стефан Янев преди началото на извънредното заседание на Народното събрание.

Очаквам с нетърпение и надежда новия кабинет, ще ги оценим по тяхната работа. Това заяви президентът Румен Радев преди извънредното заседание на Народното събрание.

"Ще се опитам първо да облекчим ситуацията с наказателните процедури

спрямо България в сектор околна среда". Това заяви номинираният за министър на околната среда и водите Борислав Сандов пред журналисти в парламента. Сандов посочи, че негов ключов приоритет ще бъде посещението му в Брюксел следващата седмица, където ще се състои Съвет на министрите по околна среда. "България има 16 наказателни процедури в сектор "Околна среда" и се надявам, че след разговори по време на европейския съвет, ще получим толеранс, за да покажем, че ние имаме желание да се справим", каза Сандов.

Като конкретни задачи, Сандов открои конструирането на политически кабинет и анализ на най-спешните мерки. Той посочи, че като председател на Комисията по околната среда и води в предходния парламент се е запознал с всички наказателни процедури спрямо България. "В някои от случаите става дума за елементарни действия, за които не е имало политическа воля да бъдат изпълнени. От друга страна има неща, които са свързани със законодателството и хармонизиране на българското законодателство с европейското", коментира Сандов. Той изрази надежда скоро да се формират постоянните парламентарни комисии.

Сандов подчерта, че не трябва да се гледа на Зелената сделка като на някакъв проблем, който възпира България. Относно въглищните централи в Маришкия басейн, Борислав Сандов каза, че технологиите за улавяне на въглероден диоксид били изключително скъпи.

Припомняме, че излъченият от най-голямата парламентарна група

"Продължаваме промяната" кандидат за премиер Кирил Петков получи в събота от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство. Петков веднага върна мандата изпълнен и по-късно през деня представи в парламента предложението си за структура и състав на кабинета. В него ще има петима вицепремиери - двама от "Продължаваме промяната" и по един от останалите коалиционни партньори - "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".

Церемонията по приемственост в изпълнителната власт между новоизбраното правителство и служебния кабинет ще се състои следобед в Гранитната зала на Министерския съвет.

Ицо Хазарта: Аз съм нормален човек и много често изпитвам страх

Деница Симеонова, ПП: Ще направим България родина на първо място

„Хората като нас младите, ние не искаме да сме слуги на корупционни схеми. Кирил е сбъдналата се мечта на хиляди българи за следващите години в нашия живот тук в България”. Това заяви Деница Симеонова от „Продължаваме промяната”.

„На сцената излизаме новите, младите хора заедно с Петков, децата на промяната, родени порез 80-те и 90-те години, ние нямаме нищо общо с демоните на миналото. Ще направим България родина на първо място”.

Нинова: Вместо задкулисие, ще има прозрачност

„БСП се включи активно в преговорите за съставяне на редовно правителство. ГЕРБ с нищо не може да ни изненада вече, след като 5 г. издържахме като опозиция и не се предадохме и не се продадохме”. Това заяви лидерът на ПГ на БСП Корнелия Нинова.

„Ние приемаме участието ни в кабинета като гарант за социална грижа и справедливост. Българските деца и младите семейства са защитени, защото най-накрая след 5-годишни усилия на БСП, те ще бъдат гарантирани за безплатни детски градини и ясли”, каза Нинова.

„Най-накрая децата до 14 г. ще имат безплатни лекарства, а младите родители, които ще останат вкъщи, за да ги гледат заради COVID пандемията ще бъдат гарантирани с една заплата, посочи Нинова. Нашата цел е българинът да има достъп до здравеопазване и да не му се налага да плаща безумни пари, които ги няма и да не умира по пътищата и пред болниците. Целта ни е българското образование да е обвързано с българската икономика, подчерта Нинова. Няма да има пенсионер под прага на бедност и ще мислим за нов модел на преизчисляване на пенсиите. Важното е, че имаме воля. За българското образование ще има 5% от БВП, а за културата - 1%”.

„Нашата цел е да имаме здрав и образован български народ, който работи и изкарва високи заплати и пенсии, яде чиста българска храна. Това е на път да се сбъдне”, посочи Нинова.

„Промяната на модела нито за момент няма да я забравим. Вместо еднолична власт да има институции в България, които взимат решенията и уважават общия конституционен принцип за разделение на властите. Вместо задкулисие, ще има прозрачност”, коментира още Нинова.

Митов: Това правителство връща бившата комунистическа партия и ДС на власт

„Това правителство връща бившата комунистическа партия и мрежите на държавна сигурност на власт”, каза Даниел Митов от ГЕРБ.

„В България преходът не е свършвал реално. Да смяташ, че поредният заем ще решим проблемите с инфлацията, икономиката, здравеопазването и образованието, е като да си мислиш, че още една ракия ще те излекува от тежък махмурлук”.

„Опасните заявки за харченето на много пари заплашва влизането в еврозоната. Структурата на новия кабинет ни предлага повече администрация”, смята Митов.

„Очевидно е, че силовите министерства остават под контрола на Радев, ние нарекохме този елемент пети коалиционен партньор, добави Митов. Властта се използва за овладяване на държавата, също както го направи Путин в Русия. Дано ПП не се чете като пълна подмяна или дори като послепис”, каза още Митов.

Йордан Цонев: Това е кабинетът, който е подготвян най-дълго, повече от 7 месеца

„Това е важен ден за България, най-малкото, защото това е кабинетът, който е подготвян най-дълго, повече от 7 месеца се подготвя този кабинет по най-различни начини. Ще разкажем как мина този проект през два избора и се стигна до третия избор, за да се случи това”, посочи Йордан Цонев от ДПС.

„Ние искаме този проект да успее, няма значение кой го подготви, защото страната има нужда от това. Имаме усещане за дежа вю. Лозунгът нулева толерантност към корупцията, пожелавам го да стане, но така започнаха пътя си Бойко Борисов и ГЕРБ”, добави Цонев. „Това дежа вю продължава и с това, че това е правено и преди това, няколко от юпитата на царя дойдоха с този лозунг също”.

„ГЕРБ дойде на власт с изключително агресивна медийна кампания, вие също, ще ви повярваме тогава, когато видим реални дела, когато видим в медиите вие да бъдете разпъвани на кръст така, както всички техни опоненти бяха разпъвани на кръст”, каза още Цонев.

Любен Дилов: Натоварвате Нинова с тежка отговорност, независимо, че малко са гласували за нея

„Желая успех. Но използвахте неведнъж футболна реторика, че това е А отборът на България. За играча Нинова ще кажа, че натоварвате Нинова с тежка отговорност, независимо, че много малко българи са гласували за това тя да участва в управлението”. Това заяви Любен Дилов-син от ГЕРБ-СДС.

„Когато един социалист ви казва за нещо, че ще е безплатно, това означава - безплатно за потребителите и платено за данъкоплатците. Във вашия „А” отбор ще има и министър за ефективното управление, това е освен треньор по отбора, да се назначи и треньор по футбол. Това се казва скрита сила от село Мъдрево. Освен това ще имате климатична политика, да си назначите и треньор за Световното по футбол. Може би трябва да имате и вицепремиер за тъмната материя и за вселенското равновесие”, каза още Любен Дилов.

Зафиров: Не се занимавайте с БСП, тя е подредена партия

„Вие да говорите за партийна отговорност от ГЕРБ-СДС, където нищо не можеше да стане без да каже вождът, е просто нелепо”, каза Атанас Зафиров, като се обърна към Любен Дилов.

Румен Христов към БСП: След вас винаги идват кризи

„В този парламент единствената консервативна десница е ГЕРБ-СДС. Не приемам становището, че няма ляво, няма дясно. Напротив има, това е класиката и тя ще продължи”.

Това заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов.

„Г-н Петков, не живейте с чувството за уникалност, защото СДС е партията, която промени България - дала е нещо, което промени България”, каза Христов от парламентарната трибуна по време на извънредното заседание на НС преди гласуването на новото правителство.

„Господа от ляво, аз решавах зърнената криза, която направихте вие, така че не ме репликирайте. Винаги след вашето управление се случват кризи”.

Сачева: Отделянето на Министерството на растежа от икономиката е абсурдна идея

„Липсата на доверие между коалиционните партньори е повече от очевидна. Интересна ще бъда ролята на вицепремиера по ефективното управление, сякаш ефективното управление не би трябвало да е цел на всеки министър”, каза Деница Сачева от ГЕРБ.

„Отделянето на Министерството на растежа и иновациите от Министерството на икономиката е абсурдна идея, която ще доведе до още по-голяма фрагментация. То ще вземе целия наличен ресурс на Министерството на икономиката така, че БСП очевидно ще бъдат само с голямата табела”, смята Сачева.

„Не става ясно как кореспондират заявките за намаляване на държавната администрация със създаването на нови министерства. На властта се гледа като на баница. Тя е разпределена на порции. По структурата ще ги познаете, за нас тя е ясна и няма да я подкрепим”, добави Сачева.

Парламентарната група на "Възраждане" няма да подкрепи предложеното правителство

Парламентарната група на "Възраждане" няма да подкрепи предложеното правителство, заяви в изказване Петър Петров, зам.-председател на ПГ "Възраждане", в хода на дискусията по структурата и състава на предложения проектокабинет с министър-председател Кирил Петков.

Петров обясни, че в споразумението между "Продължаваме Промяната", "Има такъв народ", "БСП за България" и "Демократична България" е очаквал да види изпълнение на заявени политики в полза на правосъдието за гражданите. Вместо това, по думите му, в частта правосъдие 14 пъти се повтаряла думата "анализи", а десет пъти - "обсъждания". Според него, "въпросната програма е писана от чужди неправителствени организации". Петров каза, че доста голяма част от НПО, които заявяват интерес към управление на държавата, са пряко или косвено финансирани от чужди посолства.

Относно заявеното от коалиционните партньори намерение за деполитизиране на ЦИК и премахване на политическото представителство в комисията, Петров попита: ако не политическите партии, кой друг ще осигури представителност на ЦИК.

Петров заяви, че, като наказателен адвокат, не е видял и експертиза на лицата, подписали споразумението по отношение на наказателно правораздаване. "Притеснен съм, че това е довело до липса на каквито и да било реформи и действия по отношение на наказателното правораздаване", каза депутатът.

По думите му, в частта "Правосъдие" се предлагат действия като реорганизация на специализирания съд и противоречиви намерения за главния прокурор - едни от мерките предлагат да не съществува тази длъжност, а други - да се контролира от парламента. Петров заключи, че няма консенсус между четирите партии в част за правосъдието. Той определи готвената съдебна реформа като "ялов удар във въздуха".

Коментари 46
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

46 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 2 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 2 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 6 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 7 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 7 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 8 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 8 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 8 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 9 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 9 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 9 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 10 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 10 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 10 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 10 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 10 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба