39

“Ако Франция поиска помощ, ще се отзовем с възможностите, с които разполагаме. Естествено, че имаме готовност да участваме в сухопътна операция в Сирия”, каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

По думите му една от основните мисии на Министерство на отбраната и въоръжените сили е участие в мироопазващи действия извън границите на България.

Николай Ненчев допълни, че държавата ни може да предостави и логистична подкрепа на Франция с обмен на информация.

“Разполагаме с доста информация, свързана с нашето военно разузнаване. Ако поискат експертиза или допълнителна информация, свързана с бежанските потоци, ще окажем пълно съдействие”, заяви министърът.

Междувременно на днешния празник на пехотата, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев акцентира върху нуждата от модернизация.

“Работим активно за въвеждането на нови, съвременни образци бойна техника и екипировка, които да превърнат Сухопътните войски в гъвкав и ефективен вид въоръжена сила, заяви Андрей Боцев.

Военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски бяха наградени заместник-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев по повод празника.

Заради гласуването на бюджет 2016 г. Николай Ненчев не присъства на тържеството във Военна академия.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@