3

В деня на вота, 25 октомври, предстоят включвания от репортерите на Нова в цялата страна. 20 новинарски екипа на медията ще следят на живо изборния ден и нощ и ще бъдат навсякъде, където нещо се случва.

Нова ще разчита и на 6 000 000 репортери – зрителите от цялата страна, които могат да подават сигнали в рубриката Моята новина на сайта Novanews.bg. 

Нова телевизия  в тази предизборна кампания категорично беше телевизията, която разкри най-много схеми за манипулиране на вота и закупуване на гласове. Репортерите на Нова осветлиха лицата от криминалния свят, които са се запътили към властта.

След поредица от разследвания на Нова, дългогодишни дилъри на вота бяха арестувани и след това освободени. Какви ще са последиците от това и какво ще се случи в изборното денонощие – ще видим отново по Нова.

Студиото на Нова телевизия ще е едната гореща точка, която ще следи и предава най-актуалното от страната, а другата ще е изнесена – на площадите в София, Пловдив и Варна. За да е още по-близо до хората, Нова ще излъчва на живо най-интересното от изборния ден на специално изградени видеостени – пред НДК в София, на Площад Централен в Пловдив и на площада до Община Варна, между 18.00 и 22.00 ч.

Хората с активна позиция могат да споделят в какъв град искат да живеят и защо е важно да гласуваш. А след края на изборния ден предстоят директни включвания

на кандидати и симпатизанти от най-горщите точки в страната.

Денят на изборите по Нова ще започне със „Събуди се… и Гласувай” с Мира Иванова и Деян Веселинов, като на всеки кръгъл час ще има специална емисия Новини за вота и изборния ден. В разширено едночасово издание на обедната емисия на Новините на Нова – от 12.00 до 13.00 ч. и извънредни емисии през целия ден, Ани Салич и Ники Дойнов, заедно с репортерите на Нова, ще се включат със сигнали за нарушения, ще покажат активен ли е българинът в изборите и референдума и всичко, което вълнува нацията в деня на вота.

Неделният следобед ще продължи с "Избори в Комбина" с Галя Щърбева и Лора Крумова, по изключение от 15:00 до 18:00 часа.

Тандемът с най-голям опит в отразяване на избори Ани Цолова и Виктор Николаев ще води специалното студио "Свободни да избираме" на живо от НДК, с начален час 18.00 ч. Очаквайте победители и победени с интервюта първо по Нова.

Гостите при Ани и Виктор ще търсят отговор на въпроса: „Изтрезняхме ли от демокрацията?”,

а множество горещи теми и коментари в студиото ще допълнят изборната картина.

Дали ще се случи най-голямата изненада на тези избори – ще има ли разместване на водещите партии на национално ниво? А за резултатите от вота Нова за първи път ще разчита на двете най-авторитетни социологически агенции - Алфа Рисърч и Галъп, които ще броят гласовете в 9 града на страната, както и

преразпределението на политическите сили в национален мащаб.

Мария Йотова ще  води Избори по радиото от 11.00 до 12.00 и от 13.00 до 15.00 ч. с ексклузивни новини и атрактивни гости в студиото на радио Nova News на честота - 95,7 MHz за София, 97,1 MHz за Велико Търново и 98,2 MHz за Кюстендил.

Така богатата изборна програма на Нова ще бъде достъпна за всички – и в телевизионния, и в радио ефира, но и онлайн.

Най-интересното от деня на вота, временните резултати и какъв е изборът на нацията и града – можете да следите в сайта Novanews.bg, във Фейсбук страницата на Новините на Нова, както и в канала на Новините на Нова във vbox7.com и в YouTube.

Всеки ще може да види онлайн какво показва националният референдум за електронно гласуване и кого избира неговият град, както и първите анализи на някои от най-утвърдените социолози в страната. 

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@