4

З наете ли, че всички клетки в човешкото тяло се подменят с нови за период от между 5 и 7 години. Освен това тялото ни произвежда киселина, която е толкова силна, че може да разгради дори стоманени ножчета. Как обаче не е разградила нас?

Вижте пет страховити неща, които човешкото тяло прави, но без да подозираме, от видеото от канала Top5_of_the_net във Vbox7.com:

Тялото ни умира
Дори и в този момент, в който четете тази статия, тялото ви умира. И това е напълно естествено. Около 50 млн. клетки в човешкото тяло умират на всеки 30 секунди, което представлява 50 до 70 млрд. клетки всеки ден. Човешкото тяло е изградено от трилиони клетки, които постоянно умират и се възстановяват с нови. Това ще рече, че всички клетки в човешкото тяло се подменят с напълно нови за период от между 5 и 7 години. Понякога обаче за съжаление някои клетки не умират, а само се видоизменят и това е причината за някои заболявания.

А какво значи да имаме малка дупчица в ухото - вижте тук

Тялото произвежда изгаряща киселина
На всеки 24 часа клетките от вътрешната стена на стомаха ви произвеждат по 2 литра киселина, която би могла да разтвори дори стоманени ножчета. Тя е сорта на солта и толкова корозивна, че може да премахне ръжда от стоманата.

Източник: Thinkstock/Guliver

Ще се запитате тогава как не се разяжда човешкото тяло? Тъй като стомашната стена е покрита със солидно количество слуз и на всеки 2 седмици стената се обновява напълно, за да продължи да ни защитава ефективно от тази киселина.

15 изумителни факта за човешкото тяло

Може ли човек да регенерира изгубен крайник

И още - кога сме наистина глухи и слепи, как така постоянно губим концентрация, вижте във видеото горе

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@