1

П оследните няколко дни отново бяха доста изнервящи за притежателите на Bitcoin. Криптовалутата слезе до цени под 7300 долара, а в последствие достигна цени от около 8300-8400 долара. И ако резките амплитуди са част от ежедневието на Bitcoin, то този път инвеститорите имат друг повод за притеснение, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Съдят "създател" на Bitcoin за 10 млрд. долара

Криптовалутите пречат на търсенето на извънземни

Причината е, че Bitcoin си "играе" с критична пресечна точка. Показателите от последните 50 дни на криптовалутата се доближават твърде много до общите показатели за последните 200 дни.

Хакери атакуват телевизори, за да копаят криптовалути

Европейският съюз определи криптовалутите за балон

Накратко, това показва, че краткосрочният спад на цените за последните 50 дни е по-голям от цялото им движение за последните 200 дни. Според някои финансисти и инвеститори подобен развой е индикатор за траен спад на цените на даден актив.

19-годишен Bitcoin милионер: Сам си си виновен, ако за 10 години не си богат

Рубини: Криптоманиаците са кибертерористи

Bitcoin все още не е достигнал т.нар. "пресечка на смърта", но е доста близо до нея. Дори и да я пресече, това не означава, че криптовалутата задължително е обречена на провал. Случаят ще е по-скоро индикатор, че еуфорията около виртуалните пари започва да утихва и дните на главоломни скокове на цените да са към своя край. Разбира с,е това е Bitcoin и нищо с криптовалутата не се случва според очакванията, така че непредвидимото поведение и резултати винаги ще са фактор.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@