7

В се още не е много ясно защо на някой ще му трябва въртящо се квадратно легло, но за 24 000 долара на вечер можете да се почувствате като цар в Кралския апартамент в един от най-скъпите и известни хотели в света - Бурж Ал Араб в Дубай. Повече за луксозния живот в емирството - във видеото 

ВИЖТЕ КРАСИВИЯ И ЕКЗОТИЧЕН ДУБАЙ

Неизмеримият лукс е разположен в първия седемзвезден хотел в света.

Той надскача безумния и чак срамно необясним лукс на Бурж Ал Араб (Арабската кула), а освен всичко друго предлага и 14 вида възглавници, с които определено ви очаква спокоен сън, разказва CNN

Малко и за самия Бурж Ал Араб - комплексът има общо 56 етажа - но реално са 28, защото са двойни, и има етаж, в който отсядат само жените, които са без придружител. 

Кралският апартамент мезонет, на общо 780 квадрата, е на последния етаж и посреща гостите си с iPad с 24-каратово златно покритие, през който те се свързват с консиерж - най-общо това е човекът, който може да ви настани, да ви резервира вечеря или посещение на театър. 

Хотел предлага басейн с дължина над километър

Най-красивите басейни в света

Най-странните хотели в света

Кралският апартамент е с гледка директно към дюните. Камили, спа процедури и пустинни пикници са комплимент към богаташите и шейховете, които го резервират.

Има опция и за изглед към ски курорт, ако пясъчната гледка не е по вкуса на милионерите, които го избират. 

Той е толкова пищен, че е трудно да се опише. Има асансьор вътре в мезонета, разбира се и огромно стълбище, все едно от някой истински дворец, две бани с джакузита, две стаи само за дрехи, библиотека, и всичко това смело "поръсено" с 24-каратово злато и арабски лукс. 

Плановете са до края на 2018 година Дубай да надмине Лас Вегас.

Дубай е едно от седемте емирства, съставляващи ОАЕ. Той е второто по големина емирство в страната след Абу Даби и най-населеното с над 1 616 430 жители.

Арабската кула е един от най-високите хотели в света, оформен като извитото платно на традиционно арабско дхоу, извисяващ се над Арабския залив.

Петродоларите, платени за петгодишното изграждане на това техническо и инженерно чудо, го направиха иконата на малкия, но самоуверен Дубай.

Още новини за Дубай: 

Дубайската полиция си има Робокоп

Градската полиция в Дубай ще има автономни дронове

Най-високият ресторант в света

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@