96

Б ългарки на средна възраст въртят „улицата на проститутките” в Брюксел. 

Над 100 са „мадамките” от България, както ги наричат.

Проститутките са предимно българки и румънки. Тази улица е абсолютно легална. Те не са бивши проститутки, а нормално изглеждащи жени на средна или над средна възраст.

Това стана ясно след разследване на журналиста Миролюба Бенатова за NOVA.

Самите те твърдят, че са обикновени чистачки, въпреки че понякога службите се усъмняват в това. След операция в Тутракан се оказва, че българки са средното мениджърско ниво в бизнеса с жива плът.

ПРИПОМНЕТЕ СИ МЛАДОТО МОМИЧЕ, КОЕТО БЕ ПРОДАДЕНО В ИНТЕРНЕТ ЗА СЕКС РОБИНЯ

По думите на жените, които предлагат телата си срещу пари, от един бар с осем момичета, се изкарват около половин милион евро.

„От Тутракан са над 20 жени. Когато отидох бях шокирана, исках да си тръгна, но в крайна сметка останах“, споделя една от жените.

Около 120 българки работят на тази улица.

Стефка е пенсионирана банкова служителка. Работела на валутно гише. Сега е на 76 години. Последните 15 от тях се труди като мадам в Брюксел.

Арестувана е в Тутракан с европейска заповед точно, след като е изтеглила от банка 164 хил. евро. В момента тя се намира в Брюксел. Освободена е под парична гаранция.

Френски полицаи хванаха сводници в България в съвместна операция с Гранична полиция

Проституцията в Бон и Кьолн - българска територия

„Нищо не виждаш, те са си в стаята, аз си чета книжка. Не водим счетоводство, момичетата си имат каси. Тарифата на час е 200 евро“, споделя Стефка от Тутракан.

По думите ѝ тя взима единствено по 50 евро, защото чисти мястото.

Сводниците се водят приятели на момичетата и взимат половината от заработеното, а в някои случаи сводникът е съпруг. 

Във видеото по-горе вижте целия репортаж от "улицата на проститутките"

Как се става проститутка на тази улица?

"В началото винаги има любовна история и лека полека момчето предлага на приятелката си да заминат, за да изкарват повече пари. Много често момичета ни се оплакват от насилие", разказва снахата на Стефка, която също работи там. 

Това е видимата част на организацията, невидимата продължава да бъде сутеньорът, а най-високата част са около 60 души, които имат издаден лиценз, че имат право да ползват въпросните сгради за публични домове.

Отвлечената Адрияна - на 15, омъжена, но си мечтае да учи

Сводници продавали девственост на момичета за 5000 евро

Български сводник насила татуирал проститутките си в Белгия

Те са основно албанци с белгийско гражданство. От полицията и прокуратурата в Брюксел отказват да говорят пред камери, след като първоначално са изразили такова желание.

„Тези жени са щрих към профила на българите на гурбет. Този репортаж е един детайл какви чистачки всъщност могат да бъдат българките зад граница. Те са среден мениджърски персонал на публичните домове в Брюксел. Момичетата на витрината са българки и румънки, жените зад щанда, както се изразявам аз – на „рецепцията” на публичния дом са предимно българки”, коментира в студиото на „Събуди се” Миролюба Бенатова.

Жените са организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция и пране на пари.

„Този материал показва, че механизмите са едни и същи, не само в България, но и в сърцето на Европа. Големите престъпни групи, лидерите, истинските босове, много рядко и по голямо изключение влизат в полезрението на органите на реда. Очевидно и в Белгия се удря по слабото звено”, коментира Бенатова.

По думите на жените, които предлагат телата си срещу пари, от един бар с осем момичета, се изкарват около половин милион евро.

Следващата седмица очаквайте продължение по темата. Ще видите позицията на кмета на Брюксел, както и от неправителствена организация за начина, по който се легализират документите на подобно заведение.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@