Какво пък разбират жените от футбол? Отговарят фенките
Паулина Петрова (вляво) симпатизира на Левски, Ивелина Евгениева подкрепя ЦСКА   
Източник: Личен архив
2

С тара максима гласи, че: „Всеки истински фен трябва да вярва, че може да вкара гол само със силата на гласа си“. В това верую вярват феновете на ЦСКА и Левски, които носят емблемата на любимия си клуб не върху фланелката, а в сърцето.

Поредното Вечно дерби наближава и този път емоцията ще бъде различна, защото двата български гранда ще се срещнат на финала за Купата на България.

Агитките вече подготвят своите хореографии и дават заявка за мащабно шоу по трибуните. Ултрасите обмислят всеки детайл от представянето си за Големия мач на 15 май от 17 часа на националния стадион „Васил Левски“.

Мъжете се подготвят за битка, а жените да подкрепят отбора си... КРАСИВО.

Чаровниците от сектор „Г“ и сектор „Б“ са нежното „оръжие“ в сърцето на агитката. Те вече са готови да посрещнат триумфа по трибуните...

Източник: БГНЕС

Пред Vesti.bg говорят две от красивите лица на агитките – Ивелина Евгениева и Паулина Петрова.

Ивелина Евгениева подкрепя ЦСКА. Символиката в цифрите показва, че няма как да е иначе, тъй като тя е родена на празника на „червения“ клуб – 5 май. Майка е на 2-годишна дъщеричка и в момента отглежда една малка „армейка“, на която вече е купила първия ѝ клубен екип.

Паулина Петрова симпатизира на Левски от дете. Дори очите ѝ са в синьо. Тя подкрепя отбора на почти всеки мач, а в случаите, когато не е на стадиона, избира да пътешества заедно със съпруга си и тяхната малка дъщеричка, както и да спортува на открито.

Откъде наследи любовта си към футбола?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: От баща ми. Той беше този, който ме запали по футбола.

Паулина Петрова – Левски: В нашето семейство, освен дядо ми, никой друг не се интересуваше от футбол. Спомням си, че той купуваше всички ежедневници, четеше спортните новини и гледаше много мачове. Беше от „Локо София“. Първият мач, който аз си спомням обаче, беше между Левски и ЦСКА. Гледах го по телевизията и помня, че тогава ги победихме с 5:0. Бях още дете и си казах: „Аз ще съм от Левски. Те са силни“.

Кога за първи път посети футболен мач?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Първият мач, който съм посетила, не го помня, понеже бях на 2 годинки. По-късно, когато бях на 10, отидох отново на мач, беше ЦСКА-Берое и от тогава вече имам осъзнат спомен.

Паулина Петрова – Левски: Имах приятел от ЦСКА, голям запалянко. Един ден, преди мач на Левски с Лудогорец за първенството, когато щяхме да бъдем на първо място, преди Славия да ни бие, се заговорихме със съседа ни. Той е от Левски и каза, че ще ходи на мач. Помолих го да ме заведе на стадиона. Тогава той попита приятеля ми дали е съгласен да ме заведе за първи път на мач на Левски и макар с неохота той позволи и аз отидох. Беше страхотна атмосфера, имаше 15 000 – 17 000 човека на „Герена“. Тогава победихме с 1:0 в 90-ата минута. По-малко от година след това се омъжих за съседа - момчето, което за първи път ме заведе на стадиона, на мач на Левски.

Паулина Петрова със съпруга си
Паулина Петрова със съпруга си Източник: Личен архив

Кой е най-емоционалният момент с любимия отбор, останал в съзнанието ти до момента?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Най-емоционалният ми момент е винаги, когато бием Левски.

Паулина Петрова – Левски: Последните финали със „Славия“ доста тежко ги преживяхме, а преди това и с „Черно море“ в Бургас. Мачът тогава беше на 30 май, а аз на 31 май имам рожден ден и си казах: „Това ще е моят подарък. Взимаме Купата и вечерта ще посрещнем рождения ден в кръчмата“. Тръгнахме в супер настроение, а Морската градина в Бургас беше цялата в „синьо“. Малко преди да отидем на стадиона, запазихме и ресторант за рождения ми ден. Но... загубихме Купата и не отидохме на ресторант, а си поплакахме.

Коя е любимата ти хореография?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Слаба хореография досега не сме имали, но може би една от любимите ми е тази с т. нар. „Монахиня“. Тогава лозунгът бе „Молете се за прошка“ – хореография, вдъхновена от филма „Монахинята“. Това беше на дербито с Лудогорец през 2018-а.

Паулина Петрова – Левски: Харесвам димките. Обожавам да съм в сектор „Б“, да гърми и да трещи.

Кой е любимият ти футболист от твоя клуб?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Каранга.

Паулина Петрова – Левски: Жоро Миланов.

Какво би отговорила на тези, които казват иронично „Какво пък разбират жените от футбол“?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Това е останало едно клише, особено за жени като мен, които много отдавна са на стадиона. За нас това е любов, тръпка, вярност към отбора, нещо, което не може да се замени.

Паулина Петрова – Левски: Това трябва да си е в семейството. И мъжът ми, и аз сме много запалени по футбола. Гледаме също и международен футбол, както и волейбол и баскетбол. Това трябва да си идва отвътре, не е насила. Има много жени, на които им харесва да следят футбол и дори посещават сами стадионите. Аз имах случай, в който дъщеря ми и съпругът ми бяха болни. Той ми каза: „Не, навън времето е ужасно“. Тогава мъжът ми остана вкъщи с бебето. Аз все пак отидох на мач в Разград с трима наши приятели. Измръзнах, но това трябва да ти идва отвътре и да усещаш футбола. После се прибрах и разказах за атмосферата на мача на мъжа ми.

В кой момент мъжете приемат, че една жена разбира от футбол?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Когато една жена обича и гледа футбол, и посещава мачове, вече става ясно за един мъж. Това впечатлява мъжете.

Паулина Петрова – Левски: Първоначално като кажеш футбол и жена, те започват да се смеят, но когато видят, че наистина разбираш и знаеш, какво е „тъч“, „аут“ и „корнер“, започват да гледат с по-различни очи. Почват да разпитват и да искат да изкажеш някакво мнение. Когато видят, че си запозната с този спорт, започват да те приемат наравно с мъж.

Разбираш ли чисто „техническата“ част от играта, да кажем, може ли да ми обясниш да речем, какво е „авантаж“?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Да, зная основните положения. А за „авантаж“ трябва да се замисля малко повече, за да го обясня правилно.

Паулина Петрова – Левски: Ето тук ме хвана (смее се). Но ще обясня. Авантаж е когато има извършено нарушение, но съдията отсъди продължение на атаката.

За тези дами (а и господа), които са далеч от футболната игра, сигурно би било интересно - какво си говорят жените, когато са на стадиона?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Аз познавам такива мъже, които не разбират от футбол и не посещават мачове. Доста е странно, защото те се чудят, какво толкова ме впечатлява в играта или пък на стадиона. Не могат да го разберат докато не го изживеят.

Паулина Петрова – Левски: Говорим за футбол. В полувремената обсъждаме ситуациите, говорим си за това, какви биха могли да са смените. Но аз винаги съм с мъже на стадиона.

Как ходиш облечена на стадиона?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Винаги със спортно облекло – с фен артикул, било то тениска, панталони... В момента, в някои сектори на стадиона, може да видиш и жени по токчета и с рокля. Тези, които сме на стадиона от дълги години, не можем да разберем това.

Паулина Петрова – Левски: Харесва ми да се обличам с екипи на „Левски“. Купувам си ги от фен магазина. Единствено ме е яд, че няма женски анцузи. Дори в ежедневието, извън мачовете, пак ходя с тениска, суитшърт или екип на „Левски“. Не се притеснявам да изляза така на улицата.

С каква компания ходиш на мач?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Предимно с приятели от стадиона, мъжка компания.

Паулина Петрова – Левски: Вече ходим семейно - със съпруга ми и приятели също. Винаги сме голяма компания. Аз съм единственото момиче с тях.

Имаш ли в приятелския си кръг симпатизанти от „другия отбор“?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Да, имам, не мога да кажа, че нямам. Има, разбира се, дразги и закачки относно двата отбора.

Ивелина Евгениева
Ивелина Евгениева Източник: Личен архив

Паулина Петрова – Левски: Имам такива дразнители, които не са чак толкова запалени фенове на футбола, а по-скоро се опитват да ме дразнят. Имам колеги, които постоянно ме бъзикат. Но всичките приятели в обкръжението ми са левскари.

Можеш ли да си представиш Левски без ЦСКА или ЦСКА без Левски?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Не. Самата тръпка, която винаги я е имало на този мач, не може да се замени с никоя друга. Дори мач с Лудогорец, което също се приема като дерби, пак не е същото, както е с Левски.

Паулина Петрова – Левски: Не, въпреки че аз не мога да нарека този отбор ЦСКА, но това дерби трябва да го има. Самият адреналин от този вид срещи е много голям. Няма как „Локо Пловдив“ без „Ботев Пловдив“ или Левски без ЦСКА. Това са си дербита от едно време и те са останали във времето.

Кой е мачът, който много би искала да посетиш, а все още не си имала такава възможност?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Иска ми се да има мач ЦСКА – Ливърпул.

Паулина Петрова – Левски: Барселона – Реал Мадрид. Фен съм на Барселона. Във Франция искам да отида на мач на ПСЖ, а в Италия искам да посетя мач между Ювентус и Милан. Фен съм на Ювентус, а моят съпруг е фен на Милан. Ще си махаме от различни сектори.

Какви са твоите очаквания за Вечното дерби на 15 май, дай една прогноза за мача ЦСКА – Левски?

Ивелина Евгениева – ЦСКА: Силно се надявам да ги бием поне с 3:0.

Паулина Петрова – Левски: Старая се да нямам очаквания, защото всеки път, като имам такива и плача накрая. В момента сме по-добрия отбор – и технически, и чисто психически, но това все пак е финал и там нищо не се знае до последно. Надявам се да се поздравим с победа накрая.

Още от автора:

Виктория Георгиева: Хубаво е да имаме различни участници на „Евровизия“

Павел Хаджиев: Българските истории и постижения не свършват, стават все повече

От сърцето на Украйна: Кирило, който избра да остане в родния Киев

Какво искат мъжете? Отговаря бербер Кольо Георгиев

Александър Сано: Съхраниш ли се като човек, решетките не могат да ти отнемат свободата

Да бягаш с вятъра, без да чувстваш страх: Християн Христов от Sofia Riders

Певицата Катерина Бужинская: Избягах от Киев, брат ми отиде на фронта

Диана Димитрова от "Лъжите в нас": Никой не е само добър или лош

Една жена, жертва на насилие: Кристина разказва своята история

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Любопитно Преди 4 минути

Поставихме Гатьо в ситуация да видим дали познава достатъчно добре феновете на Кухнята на Ада и вижте какво каза той

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Любопитно Преди 37 минути

Тази седмица актьорът сподели, че наскоро е претърпял операция за имплантиране на пейсмейкър

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

Свят Преди 1 час

Кремъл продължава да твърди, че Украйна стои зад нея, сигнализирайки намерението на Владимир Путин да увеличи ескалацията на фронта, пише експертът по руска външна политика и сигурност Хана Ноте

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

България Преди 1 час

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Любопитно Преди 1 час

Второто издание от трилогията Renaissance е посветен на тексаските корени на певицата и включва 27 парчета

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 1 час

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 1 час

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 2 часа

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

България Преди 2 часа

Екипът в БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред, коментира той

Снимката е илюстративна

Природни бедствия и контрол над съзнанието: Какво представлява HAARP

Любопитно Преди 2 часа

HAARP се превърна в магнит за конспиративни теории, но какво всъщност представлява

<p>Скандал в НС: Може ли да се окажем с 480 народни представители или депутати с двойни заплати</p>

Скандал в НС заради НАТО, Конституцията, "Турски поток" и депутатските заплати (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Лятното часово време: Как преместването на стрелките може да повлияе на настроението ни

Любопитно Преди 2 часа

Тази промяна може да причини хаос на психическото и физическото ни благосъстояние

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

Ще може ли да се състави служебен кабинет според новите правила, записани в Конституцията?

България Преди 2 часа

Втори ден продължават срещите при президента с потенциалните кандидати за поста служебен министър-председател

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 3 часа

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 3 часа

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите