52

Ф изикът Стивън Хокинг е приключил труд, в който прави последното си предсказание за края на света, на смъртното си легло, твърди изданието "Индипендънт".

В текста той описвал как Вселената ще потъне в тъмнина, тъй като всичките й звезди ще изчерпат енергийните си запаси.

Стивън Хокинг планира да пътува до Космоса и още...

Стивън Хокинг призова за световно правителство

Освен това трудът разкрива как човечеството може да получи експериментални доказателства за съществуването на паралелни вселени, като предоставя математическите изчисления, които ще бъдат необходими за космическо изследване в тази посока.

Но Хоукинг също теоризира във финалната си работа, че учените могат да намерят алтернативни вселени, използвайки проби от космически кораби.

Това ще позволи на хората да формират дори по-добро разбиране за нашата Вселена, какво още има в космоса и какво е нашето място там

РАЗГЛЕДАЙТЕ УНИКАЛНИ СНИМКИ ОТ КОСМОСА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Видният британски учен проф. Стивън Хокинг почина на 76 г. в съня си в дома си в Кембридж, Великобритания, миналата седмица.

На 21 г. той е диагностициран с амиотрофична латерална склероза, тогава лекарите му дават едва две години живот.

Въпреки това заболяването не спира научната му дейност. Използва специален апарат и компютър, които му позволяват да пише статии и да комуникира с хората чрез виртуален глас.

Стивън Хокинг: До 100 години трябва да напуснем Земята

А какво каза Хокинг за края на света - вижте тук

Хокинг така и не беше удостоен приживе с Нобелова награда, независимо от многобройните предложения тя да му бъде присъдена за научния му принос.

Във видеото по-долу вижте 21 вдъхновяващи цитата от Стивън Хокинг

"Той често беше номиниран за Нобелова награда и трябваше да я получи. Сега никога няма да може", каза проф. Томас Хертог, който е съавтор на теорията, която Хокинг завършва дни преди кончината си.

Хокинг: Преди Големия взрив не е съществувало нищо

21 вдъхновяващи цитата на Стивън Хокинг

"Фактът, че тези открития не са били потвърдени с наблюдения, е било и главното препятствие", отбеляза в интервю пред Шведското радио професорът от Стокхолмския университет Едуард Мьортсел, който се занимава с проблематиката, свързана с тъмната материя и разширението на Вселената.

Специалистът също така поясни, че Нобеловата награда се присъжда не за цялостен принос в науката, а за конкретни открития.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@