113

В селената е пълна с много неизвестни, но поне произходът ѝ се смята за ясен - Големият взрив. Разбира се, това веднага провокира въпроса какво е имало преди Големия взрив. Според астрофизика Стивън Хокинг, не е имало нищо.

Стивън Хокинг: До 100 години трябва да напуснем Земята

А какво каза Хокинг за края на света - вижте тук

В интервю със своя колега Нийл де Грасе Тайсън, Хокинг обяснява своето разбиране за времето преди Големия взрив. Всъщност, според него, не е имало дори време.

Български инженер разработва ракети в компанията Space X

Мъск: Човечеството изчезва, но на никой не му пука

"Не е имало нищо преди Големия взрив. Според Теорията за относителността на Айнщайн времето и пространството заедно образуват пространствено-времеви континиум или това е колектор, който не е плосък, а извит от материята и енергията в него", казва Хокинг.

"Аз описвам началото на Вселената като използвам Евклидов подход за квантовата гравитация. В този модел има замяна на обикновеното реално време с въображаемо, което се държи като четвърта посока на пространството. В този модел историята на Вселената и въображаемото време е 4-измерна извита плоскост, като повърхността на Земята, но с още две измерения", казва Хокинг.

Стивън Хокинг планира да пътува до Космоса и още...

Стивън Хокинг призова за световно правителство

Той допълва, че заедно с Джим Хартъл са предложили условието "без граница", тоест Вселената няма граница. Хокинг дава за пример Южния полюс на Земята като начална точка на Вселената. Под него няма нищо, както е било и преди Големия взрив, смята астрофизикът.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram!

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@