3

Не ни се иска лятото да си отива, но е неизбежно. Есента има също свой чар и предлага възможности за още туризъм.

Времето е приятно, природата сменя багрите си, а плажовете край морето постепенно опустяват. Ако обаче имате време и възможност, подарете си няколко дни край едно от най-красивите и все още не силно застроени места - Шкорпиловци. 

КОГАТО ЧЕРНО МОРЕ НА СНИМКИТЕ БЕШЕ ЧЕРНО И БЯЛО

Селото се намира на  около 40 км от Варна и на 2 км от морето. Има курортна част, която е в непосредствена близост до морето, а и която всъщност ви представяме.

Името произлиза от братята изследователи Шкорпил. Старото му име е Фъндъклии. Наименованието произхожда от турски език и означава "Лешникова градина". 

Шкорпиловци е спокойно място за лятна почивка на море, което съчетава морски плаж и планински поляни.

В селото, както и в самия курорт, има множество хотели и почивни станции, в които може да отседнете срещу не много пари, но с включена закуска,обяд и вечеря, ако искате.

В самия курорт има заведения за хранене.

Хората, които ходят там всяка година знаят и за легендарното лятно кино, което предлага много приятно изживяване. Природата около курорта е характерна с уникалното си разнообразие и отдалеченост от други селища.

Перфектната комбинация между гора и море. 

Топ места до София, които ще ви пренесат на брега на морето


Факти за Шкорпиловци:

- Плажната ивица е най-голямата в България – 12 км.

- Големината на плажната ивица осигурява много незаети пространства, дори и в пика на сезона. Мястото е едно от най-добрите за практикуване на сърф, уиндсърф и по нашето Черноморие.

- В близост е резерватът "Камчийски пясъци".

- До селото има останки от четири антични селища.


Тук е базирана ихтиоложка станция на БАН с внушителен мост с дължина 300 м. Той е и една от емблемите на Шкорпиловци, макар към днешна дата той да е опасен. Преди години тук целодневно запалени рибари се събираха.

Вижте плажовете на 400 километра от София

Седемте най-красиви български плажове

Вечер разходката край плажа е невероятно романтично изживяване. Морето кротко се полюшва в един ритъм с гората, а вие безгрижно се разхождате край брега. Какво повече му трябва на човек? 

Вижте повече от Шкорпиловци във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.