9

В чест на екипа приключенци младите масаи са убили коза, за да почерпят гостите си. Докато разпалват огъня, те почти изяждат някои вътрешности, както са сурови.

За тях бъбреците са също толкова вкусни, колкото и прясната топла кръв, с която закусват всяка сутрин.

Източник: Без багаж

Долната част на краката, заедно с копитата е много ценна за младите масаи и те я отделят за себе си. Вярват, че като изядат тези части на животното, това ще им даде сили в краката - издръжливост и бързина. Месото е почти сурово, само козината е леко опърлена.

Съседните племена винаги са живели в страх от масаите.

КАК ЖИВЕЯТ МАСАИТЕ ДНЕС

Племето масаи

В миналото масаите живеели за сметка на другите етнически групи. Днес те полагат усилия да бъдат по-миролюбиви, но много от традициите им остават непроменени. Дори лъвовете, които застрашават стадата им, не са пожалени, въпреки забраните в парковете, където живеят масаите. Много млади момчета получават тежки наранявания от лъвовете, тъй като единственото оръжие, което масаите признават е копието. Раната от лъв е много опасна, заради ноктите на хищника, обвити в гниеща материя от жертвите. Така че дори повърхностно одраскване може да означава смърт за туземеца…

„Без багаж“ ни повеждат навътре в саваната.

Гледайте новите епизоди всяка неделя, 13 ч. по DIEMA

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@