6

Н аричат Лидия Николова "момичето Хъски". Причината - специфичният цвят на очите ѝ. Те сякаш са събрали всички цветове на дъгата. Едното око на Лидия е синьо, а другото - зелено или може би, кафяво.

"Много хора, когато видят очите ми, се сещат за породата кучета Хъски. Така излезе и прякорът ми", споделя пловдивчанката пред NOVA.

Лидия не се сърди, напротив харесва ѝ, защото много обича животните, а и тя самата има Хъски.

Специфичният цвят на очите си тя дължи на хетерохромията - състояние, при което ирисът на едното око е с различен цвят от този на другото или част от ириса на едното око е различно оцветен от останалата му част.

Източник: iStock/Getty Images

"Синьото ми око символизира сините очи на майка ми. Сестра ми също е със сини очи, докато очите на баща ми са зелени. Цялото ми семейство е събрано в погледа ми, което е доста интересно", разказва Лидия.

Когато ефектът може да се превърне в "дефект"

Като дете Лидия отнасяла негативни коментари заради своята уникалност.

"Децата ми казваха, че очите ми са дефектни и никога няма да се оправя. Но тогава бях много малка и бързо израснах този период", споделя пловдивчанката.

След това осъзнава, че очите ѝ са изключително красиви, а хората много ѝ се радват.

Не липсват и странни предположения за уникалността на Лидия

"Има коментари от рода, че може да съм глуха, защото котките, които са бели, с различни очи, са глухи. Други смятат, че съм изяла близнака в корема на майка си, затова очите ми са с различен цвят",  разказва момичето.

Лидия определено не разчита само на красивите си очи. Точно обратното, непрекъснато доказва, че притежава много други красиви качества.

Вижте повече за нея във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@