0

О пасни мисии, напрегнати моменти и фантастични приключения ще има в новата седмица на кампанията „Треска за Оскари“. Шестте заглавия, отличени с номинация или награда от Академията, ще бъдат излъчени от 21:00 ч. по KINO NOVA.

Следващата неделя пък зрителите ще имат уникалната възможност да проследят на живо раздаването на престижните награди БАФТА 2024, които тази година отново ще бъдат излъчени ексклузивно в ефира на филмовия канал - на 18 февруари от 21:00 ч.

Ударно начало на седмицата в понеделник (12 февруари) ще даде режисираният от Дейвид Финчър филм “Не казвай сбогом”. Интригуващият психологически трилър е базиран на бестселъра на Джилиан Флин, която е и сценарист на лентата. На петата годишнина от сватбата си Ник Дън (Бен Афлек) съобщава за изчезването на красивата му съпруга Ейми (Розамунд Пайк). След последвалата медийна истерия около случая и натиск от страна на закона, портретът на Ник като грижовен съпруг започва да избледнява. Скоро поведението му предизвиква редица въпроси. Кой всъщност е Ник? Той ли е убил жена си или истината е много по-сложна, отколкото изглежда?

Източник: NOVA

Вторник (13 февруари) идва с гениалната кино класика "Похитителите на изчезналия кивот". Режисираният от Стивън Спилбърг филм с четири награди „Оскар“ се смята за един от най-великите, създавани някога, оказвайки трайно въздействие върху популярната култура. В лентата от 1981 г. зрителите за първи път се срещат с емблематичния известен археолог и експерт по окултизъм д-р Индиана Джоунс (Харисън Форд). Героят е нает от правителството на САЩ, за да намери свещения Кивот, в който се смята, че все още се съхраняват каменните скрижали с Десетте Божи заповеди. За нещастие, за агентите на Хитлер е също толкова важно да се сдобият със свещения артефакт. Така Инди и бившата му приятелка Марион се впускат във вълнуващо приключение, което ги отвежда от Непал до Кайро и отвъд.

Източник: NOVA

В сряда (14 февруари) KINO NOVA ще предложи на зрителите още мистични загадки в “Индиана Джоунс и храмът на обречените”. Към приключенията на дръзкия авантюрист и археолог Индиана Джоунс (Харисън Форд) се присъединяват певицата в нощен клуб Уили (Кейт Капшоу) и 12-годишният Шорт Раунд (Ке Хуи Куан). Заедно те ще търсят мистериозен камък, откраднат от индийска общност. Екзотични гледки, луди преследвания, рискови ситуации и племенни жертвоприношения – всичко това ще съпътства триото, докато се опитва да се сдобие с откраднатия камък.

Източник: NOVA

Много екшън и напрежение обещава третата част от филмовата поредица - „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“, която зрителите могат да гледат в четвъртък (15 февруари). След години на изследвания, д-р Хенри Джоунс (Шон Конъри) най-накрая заминава за Италия, за да намери Свещения граал. След мистериозното му изчезване, синът му Индиана Джоунс (Харисън Форд) тръгва на поредната предизвикателна мисия. Когато получава по пощата дневника на баща си, в който има указания за намирането на граала, Индиана разбира, че Хенри е в беда. Спасяването му се превръща в надпревара с времето и нацистите, а залогът е спасяването на света. 

Източник: NOVA

Работната седмица ще завърши в петък (16 февруари) с продължението на сагата за сицилианската фамилия Корлеоне в „Кръстникът 2“. В лентата легендарният режисьор Франсис Форд Копола разказва две истории - за ранните години на Дон Вито (пресъздаден великолепно от Робърт Де Ниро) и за издигането на сина му Майкъл (брилянтния Ал Пачино) като новия Дон. По втората част на “Кръстникът” работят голяма част от създателите на първия филм, което го прави без съмнение най-доброто продължение на филмова класика, създавано някога. Кино шедьовърът е номиниран за 11 награди „Оскар“, от които получава цели 6, включително за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър актьор в поддържаща роля за Робърт Де Ниро.

Източник: NOVA

Уикендът ще донесе фантастични приключения с първия от трилогията филми, създадени по мотиви от „Билбо Бегинс или дотам и обратно“ на Дж. Р. Р. Толкин - „Хобит: Неочаквано пътешествие”. Историята проследява главния герой Билбо Бегинс, който се отправя на велико пътешествие, за да спаси кралството на джуджетата Еребор от страховитото чудовище Смог. По пътя той не само проявява изобретателност и смелост, която учудва дори него, но и се сдобива с пръстен, свързан със съдбата на Средната земя. Режисьор е Питър Джаксън, а в главните роли влизат звездните актьори Мартин Фрийман, Иън Маккелън, Орландо Блуум, Илайджа Ууд, Ричард Армитидж, Кейт Бланшет, Иън Холм, Кристофър Лий и други.

Източник: NOVA

В последния ден от седмицата е време за блясък и вълнения с филмовите награди БАФТА 2024, които зрителите на KINO NOVA отново ще могат да гледат на живо в ефира на тематичния канал. Киноманите ще проследят раздаването на престижните статуетки на 18 февруари в 21:00 ч., а час по-рано -  кои звезди ще покорят червения килим. Отличията БАФТА 2024 ще бъдат раздадени на официална церемония в Лондон в Royal Festival Hall, а водещ на бляскавото шоу ще бъде многократно награждаваният актьор Дейвид Тенант.  

Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook страницата на KINO NOVA. 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мощно торнадо връхлетя централните части на САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 27 минути

Стихията е причинила значителни щети, има и ранени

Силно земетресение край Япония

Силно земетресение край Япония

Свят Преди 50 минути

Няма издадено предупреждение за опасност от цунами

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 2 часа

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 2 часа

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

<p>Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 2 часа

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

България Преди 3 часа

Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Свят Преди 3 часа

Решението е взето поради промени в програмата на президента на Турция

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

България Преди 3 часа

С необичайна скорост за законодателна дейност, в последния си работен ден преди изборите, НС прие промени в Закона за хазарта на първо гласуване

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

България Преди 3 часа

То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Нови правила за шофьорите в Гърция

Нови правила за шофьорите в Гърция

Свят Преди 4 часа

Санкциите, които полицията в южната ни съседка налага, са доста сериозни

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 4 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 4 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи

Земетресение в района на Черно море

Земетресение в района на Черно море

България Преди 6 часа

Епицентърът му е на 100 км от Варна и на 480 км от София

Учение на китайски бойни самолети в близост до Тайван

Китайски военни самолети навлязоха в Тайванския проток

Свят Преди 6 часа

Машините са пресекли средната линия на протока