0

Р оботи от бъдещето, сцена, обвита в огньове, столове с огромни размери и какво ли още не видяхме по време на втория полуфинал на песенния конкурс „Евровизия”.

След драматичния първи полуфинал, който се проведе във вторник, тази вечер не беше по-малко емоционална и вълнуваща, както за зрителите, така и за всички участници в приключението на сцената на „Евровизия”.

Към списъка с финалисти, които ще се борят за първото място в Тел Авив тази събота, добавихме още 10 страни .

И докато някои от тях са категорични фаворити от самото начало на надпреварата, други изненадаха с класирането си, а извън челната десетка останаха изпълнения, върху които феновете на конкурса възлагаха много надежди.

Ето ги и десетте държави, които успяха да заслужат своето място на сцената в събота:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Тамара Тодевска, Северна Македония

Изпълнението на Северна Македония определено впечатли публиката в залата. Тамара Тодевска се представи на изключително високо ниво, разкривайки впечатляващ вокален потенциал.

Историята зад песента също заслужава да бъде спомената. В едно от предварителните интервюта Тамара сподели, че „Горда” е обръщение към всички жени – майки, баби, сестри, дъщери, което ги поощрява да вярват повече в себе си и да знаят истинската си стойност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Дънкан Лорънс, Холандия

Едва ли някой се е съмнявал, че тази песен ще се класира на финал. Дънкан Лорънс е фаворит на публиката и букмейкърите от самото начало на кампанията за тазгодишното издание на „Евровизия”.

На сцената беше само той, заедно с пианото си, като по този начин успя най-добре да пресъздаде магичното, нежно и крайно емоционално послание на своята песен. Дънкан е устремен към победата, а само два дни остават, за да видим дали ще оправдае очакванията на всички.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Йонида Малики, Албания

Йонида Малики буквално запали сцената в Тел Авив с фантастичното си изпълнение, базирано на фолклорни мотиви, акцентирани с невъобразима драматичност.

Съвкупно със своите беквокалисти и визуалните ефекти на сцената изпълнението на албанската певица беше безупречно и извиращо директно от душата. Това най-вероятно са усетили и зрителите по екраните, а със сигурност и публиката в залата, която избухна в аплодисменти след нейното изпълнение.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Джон Лундвик, Швеция

Кой друг, ако не Швеция? Шведите са царете на този конкурс и те винаги дават всичко от себе си, за да изпратят възможно най-добрата песен. Справят се безотказно с тази задача.

Песента на Джон Лундвик е една от най-предпочитаните сред букмейкърите. „Твърде късно за любов” носи мелодично, красиво и нежно усещане, спомен за душевната и изпълваща госпъл музика, която Джон успя да приземи на сцената в Тел Авив.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Сергей Лазарев, Русия

Сергей Лазарев е един от изпълнителите, които неизбежно свързваме с „Евровизия”. Това е втората му поява на сцената на този конкурс, а след като през 2016г. за малко не успя да грабне победата, тази година той е по-мотивиран от всякога.

Руската песен, чийто композитор е Филип Киркоров, е завладяваща, драматична, емоционална, а сценичната ѝ интерпретация е просто впечатляваща. Сергей освен великолепен певец е и артист, а в събота ще се бори за нищо друго освен за победата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Чингиз, Азербайджан

Чингиз закри втория полуфинал на 64-тото издание на „Евровизия” и нямаше как да го направи по-красноречиво. Песента му е модерна, в крак с времето, а визуалните ефекти и роботът на сцената сякаш идват някъде от бъдещето.

Азербайджанският изпълнител е изключителен вокалист и определено знае кое е подходящото сценично поведение, за да грабне аудиторията на конкурса. Той също е един от фаворитите на букмейкърите, което означава, че в събота ще даде всичко от себе си, за да заведе „Евровизия” у дома си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Леонора, Дания

Може да се каже, че Леонора е една от изненадите на вечерта, тъй като експертите бяха колебливи относно това дали изпълнението ѝ ще е достатъчно добро, за да я нареди сред десетте финалисти от втория полуфинал.

„Любовта е завинаги” е позитивна песен, която внася светлина и усмивки, а „Евровизия” със сигурност има нужда и от подобни изпълнения. На Леонора ще ѝ бъде трудно в титаничната битка в събота, но съдбата обича смелите, така че всички ѝ пожелаваме успех.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

KEiiNO, Норвегия

Норвежците от KEiiNO бяха същински фурии на сцената в Тел Авив. Норвежката песен е различна и специална по своему, а Фред, който е представител на етническата група на саамите, впечатли публиката с традиционния саамски стил на пеене – йойк.

KEiiNO пеят за северното сияние, за духовете, феите и митичните създания от скандинавския фолклор и категорично успяват да ни пренесат в своята приказка. Истинските фенове на „Евровизия” със сигурност ще оценят тяхното изпълнение.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Лука Хани, Швейцария

Със сигурност можем да кажем, че Лука Хани от Швейцария е мъжката версия на Елени Фурейра, която взриви сцената в Лисабон миналата година. „Мръсни танци” е танцувално и енергично парче, на което няма как да не се зарадваш.

Лука е харизматичен, талантлив и наистина умее да танцува, което доказа за пореден път тази вечер в Тел Авив. Без него финалът в събота нямаше да е същият.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Микейла, Малта

Микейла със сигурност трябва да е много горда с това, което направи на сцената тази вечер. Едва на 18г., тя вече може да се похвали с цял куп постижения в музикалната си кариера.

Микейла е млада, чаровна, талантлива и умее да се забавлява. А това проличава, веднага щом се качи на сцената. Нейното парче е модерно и забавно, нещо, което със сигурност много нейни връстници биха слушали с удоволствие.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Един изпълнител, който без съмнение ще липсва на финала в събота, е Србук от Армения, която се развихри на сцената тази вечер, но малко не ѝ стигна, за да влезе в десетте финалисти.

Извън финала остават още ПАНДА от Австрия, „Карусел” от Латвия, Юриус Векленко от Литва, Роко от Хърватия, Сара Мактърнън от Ирландия, Ана Одобеску от Молдова и Естер Пеони от Румъния.

Големият финал в Тел Авив ще се проведе на 18 май, събота, от 22ч. българско време. В него участие ще вземат 20-те страни, класирали се от полуфиналите, Израел, като страна-домакин, както и „Големите 5” (Испания, Италия, Франция, Великобритания и Германия).

В събота специален гост-изпълнител ще бъде поп иконата Мадона, както и победителят от „Евровизия” 2014г. – Кончита Вурст.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

Свят Преди 2 минути

Това смята генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Свят Преди 13 минути

Американският държавен секретар вероятно ще се срещне с китайския лидер Си Цзинпин днес, преди да отпътува за Вашингтон

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

България Преди 2 часа

Според текстовете възнагражденият им ще се повишат средно с 30%

<p>Гърция няма да достави на Украйна системи за ПВО &quot;Пейтриът&quot; или С-300</p>

Мицотакис: Гърция няма да изпрати на Украйна нито С-300, нито "Пейтриът"

Свят Преди 2 часа

Той заяви, че страната му не може да достави оръжейни системи, които са от решаващо значение за самата Гърция

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

България Преди 2 часа

Мерките са насочени предимно към търговията и производството на безпилотни летателни апарати

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Технологии Преди 2 часа

ИТ гигантът вижда огромен потенциал в технологията

<p>Слънцето ще се покаже в петък, ще вали ли през уикенда</p>

Облачността се разкъсва в петък, какво ще е времето през почивните дни

България Преди 3 часа

Минималните температури ще са между 3° и 8°

ОССЕ описва в доклад руските престъпления

ОССЕ описва в доклад руските престъпления

Свят Преди 10 часа

Задържаните са били подлагани на сексуално насилие, глад и жажда

Столтенберг: Не е късно Украйна да победи Русия

Столтенберг: Не е късно Украйна да победи Русия

Свят Преди 11 часа

Той също така отправи упреци към Китай

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 12 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Свят Преди 12 часа

Рябков заяви, че Москва ще предприеме икономически и политически ответни мерки, ако руските активи бъдат конфискувани

Министърът на земеделието на Украйна подаде оставка

Министърът на земеделието на Украйна подаде оставка

Свят Преди 13 часа

Стефанчук: Върховната рада получи писмо за оставка от Николай Солски

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 13 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 13 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 13 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 14 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.