0

У илям Брадли Пит, който днес навършва 60 години, е роден на 18 декември 1963 г. в малко градче в Оклахома. Баща му работел в транспортна фирма, а майка му била учителка. Той е израснал в Мисури, който той описва като земята на Марк Твен и Джеси Джеймс, с много хълмове и езера.

Брад се занимавал със спорт в училище (тенис, голф, плуване) и ходел на църква всяка неделя. След това се записва в програмата по журналистика в Университета на Мисури. Искал да бъде журналист или публицист (учи реклама), но той напуснал факултета си и потеглил на запад. В Калифорния, в Лос Анджелис и особено в Холивуд.

От пиле в снек бар до кражба на сърца: ранните дни на Брад Пит в Холивуд

Той се влюбва в правенето на филми още като дете, след като гледа японския филм на ужасите „Чудовищата на Франкенщайн“. По-късно той прекарва часове в киносалоните, като веднъж гледа пет последователни филма „Планетата на маймуните“. Никой обаче не му помага в Холивуд. Благодарение на приятния си външен вид младият мъж получава малки роли в телевизионни предавания, а когато не работи, рекламира снек-бар, обличайки се в костюм на голямо пиле или разкарвайки стриптизьорки по домовете им след партита.

Първата важна роля на Брад в югославския игрален филм „Тъмната страна на слънцето“, той играе млад американец, който не може да се справи със слънчевата светлина и развива рани и струпеи, когато е изложен на ултравиолетова радиация. Извън Югославия филмът получава малко внимание.

„Thelma & Louise” : Как една роля направи Брад Пит секс символ 

„Thelma & Louise”, режисиран от Ридли Скот, беше истинската промяна на играта за Брад. Джордж Клуни, друг неизвестен по това време актьор, се явява на прослушване пет пъти за ролята на младия негодник, който съблазнява героинята на Джина Дейвис, но Скот избира Пит. След този филм той става известен като секс символ, а след следващата си поява във филма на Робърт Редфорд „A River Runs Through It“ е признат за компетентен актьор. Пит призна, че е приемал канабис, за да се справи с растящата си слава в края на 90-те години.

90-те се превърнаха в неговото десетилетие: „Интервю с вампир“, „Легенди за падането“, „Se7en“, „12 маймуни“, „The Devil's Own“, „Седем години в Тибет“, „Запознайте се с Джо Блек“, „ Боен клуб”…

В началото на новия век той вече е една от водещите холивудски звезди.  Два пъти е удостоен с титлата „Най-сексапилният жив мъж“. Той отговори на това, като обяви списание People, което му даде тези титли, за „Най-тъпото списание във Вселената“. Той никога повече не беше признат за най-секси в света.

От Гуинет до Дженифър: Бурната любовна история на Брад Пит

Приятелките на Брад Пит са предимно актриси. Първоначално имал авантюри с Робин Гивънс и Джил Шолен, чиито имена не оставиха отпечатък в историята на изкуството. След това имаше връзка Джулиет Луис, неговата колежка във филмите „Калифорния“ и „Твърде млада, за да умреш?“

Източник: Getty Images

Но с Гуинет Полтроу, неговата колежка в „Se7en“, разпали страстен роман. Той дори й подари годежен пръстен, включващ един огромен и три по-малки диаманта. Той я нарече „неговият ангел, любовта на живота му“, когато спечели "Златен глобус" за най-добър актьор в поддържаща роля за „12 маймуни“. Тя отказа роли, за да прекарва повече време с годеника си. Но всичко се срина накрая. Много години по-късно Гуинет твърди, че е била твърде млада за сериозна връзка: „Тогава бях още дете и той беше твърде добър за мен!“

Бранджелина: Вътре във възхода и падението на силната двойка на Холивуд

Те се разделят през 1997 г., а на следващата година Пит среща Дженифър Анистън, звезда от телевизионното шоу „Приятели“. Те се женят през 2000 г. с грандиозна сватбена церемония в Малибу. 

Източник: Getty Images

Бракът им продължи четири години. След това Пит се срещна с Анджелина Джоли в „Mr. & Mrs. Смит” през 2004 г. До края на годината става ясно, че Брад и Анистън вече не са заедно. Пит и Джоли, от друга страна, твърдяха, че няма изневяра: връзката им започна едва след като актьорът и съпругата му напълно прекратиха връзката си. Журналистите твърдят, че нежеланието на Анистън да стане майка е една от основните причини за раздялата.

Медиите не са отразявали толкова задълбочено холивудска връзка след Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън. Джоли и Пит бяха щастливи почти десетилетие. Те имат три биологични и три осиновени деца и се интересуват от хуманитарни начинания.

Инцидентът със самолет разкрива шокиращи подробности за раздялата на Брад и Анджелина

През 2016 г. на борда на частен самолет се случва историческа кавга, за която Брад Пит и Анджелина Джоли съжаляват. Джоли разкри инцидента в дело, което заведе преди година и половина.

По думите ѝ става ясно, че Пит първо обвинил Джоли, че е снизходителна към децата, подчинявайки се на всяко тяхно искане. След това сцената се разиграва близо до тоалетната на самолета. Пит хванал главата на Джоли и я разтърсва, след това я хванал за раменете и я разтърсил отново, преди да я удари във вратата на тоалетната. След това Пит многократно удрял тавана на самолета в ярост.

Пит се хвърли към един от синовете си, когато подкрепил Джоли, а Джоли сграбчила съпруга си отзад, за да го спре. Пит започнал да души един от младежите и да удря друг в лицето, преди всичко да свърши. Всички били ужасени. Джоли и децата се отправили към хотела без съпруга си, когато самолетът кацнал.

Борба със зависимостта: Брад Пит разказва за алкохолизма и възстановяването

Въпреки че няма сериозно пострадали при инцидента, по-късно Джоли и актьорът се разделиха. Пит, от своя страна, спря да пие, дори започнал да посещава срещите на Анонимните алкохолици, и след известно време даде интервю, в което разказваше за катастрофалната си алкохолна зависимост. Той каза тогава, че вече не желае да живее по този начин.

Сексимвол на 60: Връщаме лентата назад - вижте Брад Пит като млад

От кошмара до мира: Натрапчивите мечти на Брад Пит и намирането на утеха

Миналата година Пит даде друго интервю за списание GQ, като този път разказа подробно за своите кошмари. Според него основният сън, който го е преследвал от четири-пет години, е бил как някой скача върху него и го намушква с нож. 

Пит заяви през 2022 г., че години наред се е борил да разпознава лицата на хората поради прозопагнозия (неспособност да разпознаваш хората). В интервю от 2013 г. той заявява, че неспособността му да разпознава лицата на хората се е влошила толкова много, че често иска да си остане вкъщи. Той не е официално диагностициран с прозопагнозия.

Възстановяване на живота му: Фокусът на Брад Пит върху семейството, новите проекти и по-светлото бъдеще

Журналистите сега хвалят Брад, представяйки го като добър човек. Предстоят му много добри роли, включително предстоящия психологически трилър „Вълци“, в който ще си партнира с Джордж Клуни, и все още неозаглавена драма за шофьори на състезателни коли, в която той ще участва с Хавиер Бардем. За последния Пит получава 30 милиона долара. Наскоро той спечели първата си награда "Оскар" за работата си по филма на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд". Той изглежда доволен от настоящата си връзка с  дизайнерката на бижута Инес де Рамон.

Пит се интересува от изкуство и се е научил да прави керамика и скулптури. През 2022-2023 г. девет от неговите скулптури бяха изложени в Музея на изкуствата Sara Hildén в Тампере, Финландия, с творби на музиканта Ник Кейв и художника Томас Хаусаго.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Кремъл обяви, че ще продължи да развива взаимоотношения с Пекин

Свят Преди 30 минути

Блинкен беше на посещение в Китай от сряда до петък

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Украински дронове удариха две петролни рафинерии и военно летище в Русия

Свят Преди 50 минути

Нападението е било извършено от Службата за сигурност на Украйна

Силно земетресение край Япония

Силно земетресение край Япония

Свят Преди 1 час

Няма издадено предупреждение за опасност от цунами

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Свят Преди 2 часа

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция превзе контейнеровоза „Ем Ес Си Ариес“ с 25 души екипаж в Ормузкия проток на 13 април

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП на предишните избори

България Преди 2 часа

Работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници, каза тя

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

Енергийният министър прави опит за предоговаряне на сделката с "Боташ" в Турция

България Преди 3 часа

Владимир Малинов ще разговаря с колегата си Алпарслан Байрактар

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Инцидент с влак в Германия, има пострадали

Свят Преди 3 часа

Композицията е спряла аварийно, след което в нея е избухнал пожар

<p>Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 3 часа

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

Бум на кърлежи в Пловдив, двама души са в тежко състояние

България Преди 4 часа

Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Свят Преди 4 часа

Решението е взето поради промени в програмата на президента на Турция

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

България Преди 4 часа

С необичайна скорост за законодателна дейност, в последния си работен ден преди изборите, НС прие промени в Закона за хазарта на първо гласуване

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

България Преди 4 часа

То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Нови правила за шофьорите в Гърция

Нови правила за шофьорите в Гърция

Свят Преди 5 часа

Санкциите, които полицията в южната ни съседка налага, са доста сериозни

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 5 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 5 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи