26

А ктьорът Алек Болдуин е получил зареден пистолет, подаден му от асистент-режисьора на "Rust", като му било казано, че той е безопасен за употреба. Това сочи информацията от съдебните документи, съобщава Sky news.

Асистент-режисьорът е заявил "Cold gun", което в английския език означава, че оръжието е заредено с несмъртоносни боеприпаси. Според съдебните документи, Алек Болдуин не е знаел, че реквизитът съдържа истински патрон.

В петък бе съобщено, че актьорът е стрелял на снимачната площадка на филма "Rust" в Ню Мексико, като това доведе до смъртта на главния оператор, а режисьорът бе откаран ранен в болницата, а по-късно същия ден - изписан. 

Жена почина, след като Алек Болдуин стреля с реквизитно оръжие по време на снимки

Алек Болдуин написа в Туитър, че е с "разбито сърце", съобщи Ройтерс. Актьорът заяви, че сътрудничи на полицията в разследването на инцидента. 

Пистолетът, с който е стрелял Болдуин на снимачната площадка, е съдържал един истински патрон, предаде Ройтерс в петък, като се позовава на информация от вътрешно съобщение на регионалния клон на Международната асоциация на театралните работници, цитирана от "Варайъти" и "Индиуайър".

"Единственият истински патрон е бил изстрелян случайно на снимачната площадка от актьора, поразявайки и операторката Халина Хъчинс, и режисьора Джоуъл Соуза", се посочва в съобщението.

Подробностите за инцидента на снимачната площадка в Бонанза крийк роуд се съдържат в искането за обиск от страна на шерифската служба на окръг Санта Фе.

Следователите искат да изследват кървавите петна по костюма на Алек Болдуин за ролята му във филма, както и оръжието, с което е стрелял и останалите реквизитни пистолети и муниции, записите от камерите.

Оръжието, с което операторката беше простреляна фатално, е едно от трите, подготвени от оръжейника на продукцията Хана Гутерес и поставени в количка пред сградата, където се снима сцената, се посочва в публикуваните съдебни документи. Холс взел пистолета оттам и го дал на Болдуин, без да знае, че е зареден с истински муниции, пише детектив в искането на съдебна заповед за обиск.

Не е ясно колко куршума са изстреляни. Гутерес е прибрала гилзата след стрелбата и я е предала на полицията, се посочва в документите.

Помощник-сценаристката Мами Мичъл е стояла до операторката Хътчинс, когато куршумът я пронизва.
"Избягах и позвъних на 911, казах : Докарайте всички, изпратете всички", каза тя пред Асошиейтед прес. "Тази жена си отиде в началото на кариерата си. Тя бе изключителна, рядко срещана, много рядко срещана жена".

Мичъл каза, че заедно с други членове на снимачния екип ще участват в частна възпоменателна церемония за операторката в петък вечер в Санта Фе.

"Няма думи, с които да изразя шока и тъгата си от трагичния инцидент, отнел живота на Халина Хъчинс, съпруга, майка и дълбоко ценена наша колежка", написа Болдуин в Туитър.

Алек Болдуин, на 63 г., е копродуцент на уестърна "Rust" и изпълнява ролята на дядо на 13-годишно момче, осъдено за убийство по непредпазливост. От шерифската служба обявиха, че не са повдигнати обвинения и че разследването не е приключило. След трагичния инцидент Болдуин бил забелязан "облян в сълзи" пред сградата на шерифската служба, съобщи местното издание "Санта Фе Ню Мексикан".

"Лос Анджелис таймс" съобщи, че в деня на инцидента със стрелбата, снимачният екип на американския филм изразил недоволство от условията на труд на мястото на снимките.

Недоволството на снимачния екип било предизвикано от постоянните промени, логистичните неуредици и забавянето на заплатите.

Освен това, няколко души се оплакали, че не са взети предвид настояванията им за безопасност, след като пистолетът, с който се стреля на снимките, през последните няколко дни поне на два пъти засичал, предаде ТАСС.

Вестникът съобщи, че в четвъртък няколко оператори и помощниците им, часове преди инцидента със стрелбата, напуснали снимачната площадка заради разногласия с продуцентите. Сред хората, които настоявали за подобряване на условията на труд, била и загиналата Халина Хътчинс.

Междувременно продължават разпитите на свидетели на инцидента, съобщи шерифството в окръг Санта Фе. Оттам са потвърдили, че засега не са повдигани обвинения за стрелбата и смъртта на Хътчинс.

Оръжията, използвани в киното, понякога са истински и могат да стрелят с истински или с халосни патрони, които са без смъртоносен куршум. Халосните патрони също изхвърлят горещи газове и хартия или пластмаси, които могат да бъдат смъртоносни от близко разстояние. Такъв бе случаят с актьор през 1984 г, както и през 1993 г., когато Брандън Лий бе застрелян с куршум от реквизитно оръжие. Подобни инциденти се случват и при зареждането с истински патрони на оръжия, използвани в исторически възстановки, припомня БТА.

Стандартите и изискванията за безопасност на оръжията по време на снимки в САЩ са се подобрили много оттогава, каза Стивън Хол, британски ветеран в операторското майсторство. Той каза, че едно от най-рисковите места си остава зад камерата, защото операторът е на огневата линия по време на стрелба, когато актьорът сякаш насочва оръжие към публиката

Коментари 26
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

26 коментара
 
Годеж. Бащата на булката се обръща към зетя: - Зетко, къде смятате да живеете след сват бата?! - Амиии... ще поживеем с вас известно време...…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Израел удари оръжейни складове на "Хизбула" край Дамаск

Израел удари оръжейни складове на "Хизбула" край Дамаск

Свят Преди 4 минути

Това е второто подобно нападение на израелската армия в рамките на 48 часа

<p>&quot;Опенхаймер&quot; разбуни духовете</p>

"Опенхаймер" разбуни духовете: Има ли реална заплаха за ядрена война

Свят Преди 27 минути

В този много критичен момент "Опенхаймер" върна дискусиите за ядрените оръжия в публичното пространство

На първо четене: Шофьорските книжки в ЕС стават електронни

На първо четене: Шофьорските книжки в ЕС стават електронни

Свят Преди 55 минути

Младите шофьори да имат изпитателен срок в първите си две години зад волана, предвиждат още промените

Продажбите на смартфони записаха рекорден спад

Продажбите на смартфони записаха рекорден спад

Технологии Преди 59 минути

Миналата година те са се свили с 36 млрд. долара

От 1 май: По-евтини карти за градски транспорт за ученици и студенти в София

От 1 май: По-евтини карти за градски транспорт за ученици и студенти в София

България Преди 1 час

Това обяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев

Пожар в ученическо общежитие в Стара Загора

Пожар в ученическо общежитие в Стара Загора

България Преди 1 час

Децата незабавно са били евакуирани

<p>След 12 години дело: Условна присъда за депутат от ДПС</p>

След 12 години дело: Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов

България Преди 1 час

Признатият за негов помагач Методи Петков получи ефективно наказание

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Над 100 представители на голям телекомуникационен оператор се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир Gaming Thursday

Любопитно Преди 1 час

Вътрешният корпоративен турнир по електронни спортове на А1 е част от инициативите в компанията за изграждане на позитивна работна среда

<p>На ски по бански в Пампорово</p>

На ски по бански: Организират спускане в плажен стил в Пампорово

България Преди 1 час

Спускане на скиори и сноубордисти по бански се организира на 6 април от връх Снежанка

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Независимо от международния натиск: Нетаняху се зарече да щурмува Рафах

Свят Преди 1 час

Израелският министър-председател демонстрира твърда решимост да действа самостоятелно на фона на призиви на ключови партньори като САЩ и Германия да не го прави

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Най-големият купувач на петрол от Русия нанесе удар на Путин

Свят Преди 1 час

Индия се е превърнала в основен купувач на руски петрол, като доставките за страната са се увеличили до около 40%

19-годишен младеж е в кома след тежка катастрофа в Сливен

19-годишен младеж е в кома след тежка катастрофа в Сливен

България Преди 1 час

Момчето е с тежки травми на главата, гръдния кош и гръбнака

АЕЦ "Запорожие" в град Енергодар, Украйна

На ръба на колапса: Какво се случва в АЕЦ "Запорожие"

Свят Преди 2 часа

Системите за сигурност на АЕЦ "Запорожие" са деградирали до такава степен, че тя може да бъде опасна

<p>Провалът и възходът&nbsp;на Путин от агент на КГБ до върха на Кремъл</p>

Путин: Как агент на КГБ от Ленинград стигна до върха на Кремъл

Свят Преди 2 часа

През 1996 г. той се премества в Москва и започва работа в Кремъл

Светият Синод избра наместник-председател

Светият Синод избра наместник-председател

България Преди 2 часа

Врачанския митрополит Григорий ще отговаря за избора на нов патриарх